*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Three Days Grace - Life Starts Now

Alternative metal

Αξιολόγηση: 70%

Κυκλοφόρησε το 2009 και είναι η τρίτη δισκογραφική δουλειά των 3DG. Βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Ροκ Λεύκωμα (Best Rock Album), στα Καναδικά βραβεία Juno. Άξιζε τον τίτλο; Για να δούμε...

Γενικόλογα (μπορούν να παραλειφθούν :P):
Ήταν το πρωινό της εικοστής δευτέρας Σεπτεμβρίου του έτους 2009. Με το που ξυπνάω, μετά χαράς διαπιστώνω πως ο νέος δίσκος του αγαπημένου μου (χαρντ-ροκ) συγκροτήματος είχε κυκλοφορήσει! Φυσικά, εγώ τον είχα προ-παραγγείλει μια βδομάδα πριν και περίμενα πώς και πώς να μου σταλεί επιτέλους ο σύνδεσμος να κατεβάσω τα 12 τραγούδια (για τα οποία έσκασα και 12 ευρώ). Στο πρόσωπό μου είχε σχηματιστεί ένα χαμόγελο ευτυχίας, το οποίο έσβησε μόλις παρατήρησα πως θα έπρεπε να περιμένω μισή ώρα (ναι, ήταν σε καλή ποιότητα τα δαιμονισμένα) για να κατέβουν και να τα ακούσω! Να μην τα πολυλογώ, αφού ξεπέρασα όλες τις δυσκολίες (χρόνος, προστασία, χώρος στο κινητό μου), κατάφερα τελικά να τα απολαύσω!

 Για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη εντύπωση ήταν μέτρια. Μόλις δυό τρία μου τράβηξαν το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Για να αντιληφθώ το κάλλος των υπολοίπων χρειάστηκε πρώτα να τα ακούσω αρκετές φορές. Ξέρετε πώς συμβαίνει... Εκεί που έχει ριχτεί στην εργασία, με τα ακουστικά στο αφτί, ξαφνικά σου έρχεται στο μυαλό η σκέψη "Πςς... γ***ει αυτό το τραγούδι, πώς και δεν το είχα συνειδητοποιήσει τόσο καιρό;"

Ουσία:
Τώρα πλέον, έξι μήνες αργότερα, αφού αποτοξινώθηκα, μπορώ να εκφέρω αντικειμενική γνώμη :) Γενικά μιλώντας, ο δίσκος είναι αρκετά καλός. Ίσως να περίμενα κάτι παραπάνω από τους 3DG, αφού το One-X και το μονό Break μου είχαν αφήσει υπέρμετρες προσδοκίες, από την άλλη όμως δεν μπορώ να πω πώς δεν τα σπάει :D Αν και μέχρι τώρα οι 3DG ήταν ένα συγκρότημα με κάπως σταθερό χαρακτήρα, χωρίς να καταντούν βαρετοί, στο "Η Ζωή Αρχίζει Τώρα" δείχνουν να κάνουν μια στροφή μερικών μοιρών, προσπαθώντας όχι να τροποποιήσουν πολύ την μορφή τους, αλλά να προσθέσουν καινούρια στοιχεία. Κάτι αρκετά ριψοκίνδυνο, αφού τις περισσότερες φορές που επιχειρήθηκε από μπάντες, οδήγησε στην αποτυχία. Τώρα πάντως ήσαν και τυχεροί και άτυχοι, διότι η προσπάθεια δεν απέδωσε. Ορισμένα κομμάτια είναι το One X, πακεταρισμένο ξανά και σταλμένο πίσω. Παρατηρούμε πάντως ένα λίγο διαφορετικό κλίμα σε σύγκριση με το One X, ροκ-μπαλάντες και σόλο.


Ξεχωρίζουν τα εξής:
Το βίντεο του Break:


Τραγούδια δίσκου:

   1. Bitter Taste
   2. Break
   3. World So Cold
   4. Lost In You
   5. The Good Life feat M.Shadows
   6. No More
   7. Last to Know
   8. Someone Who Cares
   9. Bully
  10. Without You
  11. Goin' Down
  12. Life Starts Now
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!