*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Bullet for my Valentine - Fever
Hard rock/Metalcore

Αξιολόγηση: 70%

Γενικά
Ο δίσκος κυκλοφόρησε σήμερα (!), 26 Απριλίου 2010 και τα έχει όλα: εκπληκτικές ηλεκτρικές κιθαριστικές μελωδίες και ποικιλία βαριών και πιο ελαφριών κομματιών, τα οποία πιάνουν τον παλμό κάθε είδους ακροατή. Μάλιστα, παραγωγός είναι ο Don Gilmore, γνωστός για την εργασία του με τους Linking Park και την Avril Lavigne. Του λείπει ωστόσο κάτι, το οποίο θα αποκαλύψω στην συνέχεια.

Τα γνωστά...
Για ακόμη μία φορά, οι "Σφαίρα για την Ερωμένη μου" συνδυάζουν με τον κλασσικό τρόπο μεταλλική μουσική με emo. Η εισαγωγή γίνεται με πυροβολισμούς από τυμπανοκρουσίες και συνεχίζεται με κανονιές μπάσων (ακούστε το ομώνυμο κομμάτι και θα καταλάβετε)! Τα αρμονικο-λυπητερά χρώματα συναντώνται σε όλα σχεδόν τα κομμάτια, και κυρίως στις επωδούς, να μην αναφέρω τις μπαλάντες και τους συναισθηματικούς στίχους.

Τις πταίει;
Είναι όμως αρκετό ένα λεύκωμα να τα έχει όλα για να είναι καλό; Όχι. Το συγκρότημα όχι μόνο δεν πρωτοτυπεί, αλλά ούτε καν ακολουθεί τα χνάρια των δύο προηγούμενων δίσκων (άσχετο, αλλά ναι, μόλις δύο ολόκληρους έχει βγάλει)! Έχει απομονώσει μερικά μόνο στοιχεία, αφαιρώντας κατά μεγάλο βαθμό τα πιο σκληροπυρηνικά, όπως metalcore και thrash, κάτι που με απογοήτευσε, καθώς ήταν ο μόνος λόγος που το εκτιμούσα! Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με μια φτωχή, στεγνή και ρηχή παραγωγή.

Συμπέρασμα
Παρά ταύτα, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι το συγκρότημα έχει πλέον αποκτήσει έναν σταθερό ήχο, τόσο φωνητικά (εδώ πρέπει να προσθέσω ότι ο Matt έχει άπειρες δυνατότητες), όσο και μουσικά. Η πολλή σταθερότητα οδηγεί όμως σε επαναλαμβανόμενα και προβλέψιμα τραγούδια, οπότε καλύτερα να κοιτάξουν να το βελτιώσουν.

Αξίζουν:
 • Dignity (μάλλον το πιο μελωδικό και αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα)
 • Fever 
 • Breaking Out, Breaking Down (φοβερά riffs)
 • Begging for Mercy
 • The Last Fight


Παρακολουθήστε και το μουσικό βίντεο του The Last Fight:


Τραγούδια δίσκου:

 1. Your Betrayal
 2. Fever
 3. The Last Fight
 4. A Place Where You Belong
 5. Pleasure And Pain
 6. Alone
 7. Breaking Out, Breaking Down
 8. Bittersweet Memories
 9. Dignity
 10. Begging for Mercy
 11. Pretty on the Outside

Στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου!

Μην ξεχνάτε πως οι Bullet for my Valentine θα επισκεφθούν την χώρα μας για το Sonisphere Festival 2010, στις 24 Ιουνίου! Διαβάστε εδώ περισσότερα! 
  0 Responses

  Δημοσίευση σχολίου


  Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


  Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
  Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!