*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Dreamtone & Iris Mavraki's Neverland - Ophidia + Συναυλία
Power metal

Αξιολόγηση: 75%

Γενικά
Ελληνοτουρκική μουσική γέφυρα σε συνεργασία των Dreamtone και της Iris Mavraki. Το Τουρκικό συγκρότημα παίζει προοδική μεταλλική μουσική, ενώ η Ελληνίδα καλλιτέχνης προσθέτει έναν πιο κλασσικό ήχο στα κομμάτια που συμμετέχει (κι είναι πολλά). Έχουν κυκλοφορήσει εδώ και έναν μήνα (26/3/2010) τον δεύτερό τους δίσκο, ο οποίος ονομάζεται "Οφίδια"!

Μελωδικότητα
Οι μελωδίες είναι από άλλον πλανήτη. Η ενορχήστρωση μαγεύει με το πλήθος μουσικών οργάνων που περιλαμβάνει. Αρμόνιο, ηλεκτρικές κι ακουστικές κιθάρες, μπάσα, και κρουστά, προσδίδουν έναν τόνο γλυκήτητος και πίκρας συγχρόνως. Η φωνή του Oganalp, του βασικού τραγουδιστού, είναι εκπληκτική. Δένεται με τα γυναικεία φωνητικά της Iris και την ορχήστρα κι εναρμονίζεται την μυστηριώδη ατμόσφαιρα του δίσκου, προακαλώντας δέος. Επίσης, διαθέτει άπλετο ταλέντο και σε άλλους τομείς: στιχογραφία και σχεδίαση ιστοσελίδων.

Το ταλέντο
Εκτός αυτών όμως, οι Neverland δεν αφήνουν να πάει χαμένη καμία ευκαιρία ώστε να επιδείξουν τις ικανότητές των υπολοίπων μελών τους, κι όχι μόνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα σόλο καταλαμβάνουν εξαιρετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το "Into the Horizon" πάλι, αν και δεν έχει καθόλου στίχους (ξέρετε, από αυτά που αν και συνήθως δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα), ομολογώ πως αποτελεί μια χορταστική εμπειρία για όλους τους θαυμαστές του συγκεκριμένου είδους μουσικής. Επιπλέον, στον δίσκο συμμετέχουν και τρεις ξένοι καλλιτέχνες: ο Jon Oliva, ο Urban Breed κι ο Edu Falaschi. Πρώτη φορά τους ακούω στην ζωή μου, οπότε φαντάζομαι πως το συγκρότημα πέτυχε τον σκοπό του ;)

Συμπέρασμα
Ακούγοντας όλα τα κομμάτια, δεν θα αναρωτηθείτε σπάνια αν πρόκειται για όπερα, νανουρίσματα ή Firewind :P Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε κανένα τραγούδι, κι αυτό χάριν στην τεράστια μουσική ποικιλία. Ο ρυθμός εναλλάσσεται συχνά, ακούγονται πρωτότυπα μουσικά όργανα (ακόμη και εθνικά, σε μεμονωμένες περιπτώσεις) και κάνουν την εμφάνισή τους επισκέπτες καλλιτέχνες.

Συστήνω τον δίσκο ανεπιφύλακτα σε όσους ενδιαφέρονται για μελωδική ροκ/μεταλλική.

Καλύτερα τραγούδια:
 • The Voice Inside (μακράν)
 • Speak to me
 • Ophidia
 • Invisible War
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να διακρίνετε και τα έξι μέλη του συγκροτήματος, ώστε να πάρετε μια ιδέα:


Τραγούδια δίσκου:

 1. This Voice Inside
 2. Silence the Wolves (feat. Urban Breed)
 3. Ophidia
 4. Will of God
 5. Invisible War (feat. Jon Oliva)
 6. Places Unknown
 7. No One Leaves the Hive
 8. Speak to Me
 9. Ashes to Fall (feat. Edu Falaschi)
 10. Final Odyssey
 11. The Forests of Hope (CD Bonus)
 12. Dying Threads (CD Bonus)
 13. Into the Horizon
Συναυλία
Και τώρα που παρουσίασα το συγκρότημα, σας ανακοινώνω πως αυτό το καλοκαίρι έρχονται στην χώρα μας. Σε όσους άρεσαν λοιπόν, θα δοθεί η ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν από κοντά στο COLORADO Nightclub της Ρόδου, στις 10 Ιουνίου του 2010.
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!