*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Drowning Pool - Drowning Pool

Alternative metal

Αξιολόγηση: 80%

Γενικά
Κατανοώ πως είναι θαύμα που οι "Drowning Pool" είναι ακόμη ενεργοί. Την τελευταία δεκαετία, μετά τον θάνατο του Dave Williams, το συγκρότημα πέρασε άπειρες δυσκολίες. Πιθανώς, με το όνομα που έδωσαν στον νέο τους δίσκο (2010, κυκλοφόρησε χτες παρεμπιπτόντως) θέλουν να τονίσουν ότι είναι και πάλι μια "δεμένη" μπάντα, η οποία θέλει και μπορεί να βγάλει αξιόλογα κομμάτια, όπως αυτά του Sinner. Εδώ θα κάνω μια μικρή παρένθεση και θα υπενθυμίσω πως είναι ο πρώτος δίσκος στα χρονικά της ιστορίας τους ο οποίος φέρει την υπογραφή του ίδιου τραγουδιστού για δεύτερη φορά!

Τα πρώτα συναισθήματα
Καταρχάς, οι πρώτες εντυπώσεις δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Με το πολλά υποσχόμενο δωρεάν μονό "Feel Like I Do" και το εξαιρετικό "Turn So Cold", για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, ήξεραν τι έκαναν. Ακόμα και μόλις έπιασα τον δίσκο στα χέρια μου, οι ελπίδες δεν ξεθώριασαν ούτε στο ελάχιστο, αφού αρχίζει με ένα δυναμικό κομμάτι, το "Let The Sin Begin" και συνεχίζει με μια μεγάλη ποικιλία υπέροχων, "σκληρών" αλλά και "μαλακών" ακουσμάτων. Θα πρέπει να παραδεχτώ πως όταν τον άκουσα κυριολεκτικά για πρώτη φορά, απελπίστηκα απίστευτα, όμως με μερικές επαναλήψεις έφτιαξε πολύ.

Το σύνηθες πρόβλημα
Τους περισσότερους, πολύ λίγα τραγούδια θα σας απογοητεύσουν. Δεν ήταν πολλά ωστόσο αυτά που έχουν να παρουσιάσουν κάποια καινοτομία, σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους. Παρατηρείται ανατριχιαστική ομοιότητα μεταξύ ορισμένων, όπως του "Feel Like I Do" με το "King Zero". Κλασσική "ασθένεια" από την οποία πάσχουμε εμείς οι ροκάδες και μέχρι στιγμής, τα συγκροτήματα που προσφέρουν το αντίδοτο είναι μετρημένα στα δάκτυλα. Οπότε, μην περιμένετε ο ενθουσιασμός σας να κρατήσει για πολύ :(

Συμπέρασμα
Αξίζει λοιπόν ο δίσκος ή όχι; Σίγουρα αξίζει, ειδικά αν επευφημείτε τις παλιές, καλές εποχές των παλιών, καλών Drowning Pool και Soil. Η βαθμολογία που του έδωσα ίσως να είναι υπερβολική, έπραξα όμως σκεπτόμενος τις πολυάριθμες αλλαγές τις οποίες έχει υποστεί το συγκρότημα και την σαφέστατη βελτίωση σε σύγκριση με τον "Full Circle", ο οποίος ήταν σκέτη απογοήτευση. Μακάρι να συνεχίσουν την ανοδική πορεία!

Τα καλύτερα (αυτήν την φορά, το έργο για μένα δεν ήταν και τόσο δύσκολο, αν και είμαι σίγουρος πως πολλοί αναγνώστες θα διαφωνήσουν):
 • Turn So Cold (έτσι όπως αρχίζει, θυμίζει κάπως μπαλάντα)
 • Feel Like I Do
 • Let The Sin Begin (ο ρυθμός, αν και "κάτι θυμίζει", σε ανεβάζει)
 • King Zero (στίχοι χαμηλού επιπέδου, ο ρυθμός όμως είναι σταθερός και τα μπάσα φοβερά)

Το βίντεο κλιπ του Feel Like I Do (σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν κι άλλα μουσικά βίντεο για τον δίσκο):


Τραγούδια δίσκου:
 1. Let the Sin Begin
 2. Feel Like I Do
 3. Turn So Cold
 4. Regret
 5. Over My Head
 6. All About Me
 7. More Than Worthless
 8. Children of the Gun
 9. Alcohol Blind
 10. Horns Up
 11. King Zero
Ετικέτες , | edit post
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!