*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Incubus - SCIENCE
Alternative rock/Nu metal

Αξιολόγηση: 95%
Σημείωση: Θα είχε λάβει 100% αν είχε λίιιιγο δυναμικότερη ενορχήστρωση...

Άκυρο
Αποφάσισα να εισάγω την εικόνα του δίσκου σε μεγάλο μέγεθος αυτήν την φορά, για να γελάτε με την άκρως απολαυστική μούρη του Chuck :P

Απλά τέλειος
Πάμε τώρα και στο περιεχόμενο... Ένα έχω να πω: Αυτά είναι! Το ύστατο παράδειγμα της ποιοτικής -και το τονίζω: ποιοτικής- σκληρής ροκ-χιπ χοπ-νέας μεταλλικής-φανκ (ροκ-ραπ μεταλλικής-τζαζ-ποπ-ομιλίας-ψιθύρων-ήχου τριξίματος παπουτσιών) μουσικής που 13 χρόνια μετά (1997), έχει πλέον καταντήσει είδος προς εξαφάνιση.

Ενδιαφέρον ακόμα και χωρίς φοβερή ενορχήστρωση
Ακόμα και αν το οργανικό σκέλος είναι μέτριο, το συγκρότημα έχει αφομοιώσει δημιουργικά όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί -οι οποίες, όπως φαίνεται και παραπάνω, είναι πολλές- και τις αφήνει να ξεδιπλωθούν προς ποικίλες κατευθύνσεις. Το χιπ-χοπ γίνεται αισθητό σχεδόν σε όλα τα κομμάτια, το κύριο βάρος όμως πέφτει στην σκληρή ροκ και την φανκ, χάριν στις πολυάριθμες φωνητικές διακυμάνσεις του τραγουδιστού Brand, ο οποίος δεν φαίνεται να προβληματίζεται και να υστερεί πουθενά. Έτσι, ο χαρακτήρας της μουσικής καθίσταται απολύτως ξεχωριστός και δεν συγκρίνεται εύκολα με άλλα, παρόμοια ρεύματα της εποχής (π.χ. Limp Bizkit, Korn, Rage Against the Machine, Saliva). Μπορώ να ακούω τον δίσκο ξανά και ξανά, με όρεξη, δίχως να τον βαριέμαι.

Δυστυχώς έχουν αλλάξει...
Μερικές φορές, μέσα από τα πιο πρόσφατα κομμάτια τους, μου γεννάται ένα πλήθος ερωτημάτων σχετικά με το πώς μπορεί ένα συγκρότημα να έχει αλλάξει τόσο. Είναι η μετάβαση στον εικοστό πρώτο αιώνα; Μήπως άλλαξε η ζήτηση; Ή βαρέθηκαν τον παλιό χαρακτήρα τους; Δεν λέω, καλό είναι μια μπάντα να μην μένει στάσιμη, όμως πραγματικά νοσταλγώ δίσκους όπως αυτός εδώ.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι ελπίζω να σας διδάξουν λίγο από την "επιστήμη" του λευκώματος. Αυτά έχουμε από άποψη ηχητικής ποιότητας, δεν μπορώ να κάνω κάτι :(
 • Vitamin (ισχυρές δόσεις μεταλλικής)
 • New Skin (συνδυασμός νέας μεταλλικής και ροκ)
 • Favorite Things
 • Redefine

Έβαλα το βίντεο που σας έλεγα, από το παιχνίδι. Αν θέλετε ολόκληρο το τραγούδι, θα το βρείτε παραπάνω.


Τραγούδια δίσκου:
 1. Redefine
 2. Vitamin
 3. New Skin
 4. Idiot Box
 5. Glass
 6. Magic Medicine
 7. A Certain Shade of Green
 8. Favorite Things
 9. Summer Romance (Anti-Gravity Love Song)
 10. Nebula
 11. Deep Inside
 12. Calgone
Ετικέτες , , | edit post
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!