*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Nickelback - Dark Horse

Hard rock

Αξιολόγηση: 65%

Γενικά
Έπειτα από το μετριότατο All the Right Reasons, ήρθαν εν έτει 2008 τα Σκοτεινά Άλογα να σβήσουν τις αφελείς ελπίδες που έτρεφα για κάποια πρωτοτυπία. Τα πράγματα πάντως δεν είναι όσο τραγικά ακούγονται (κι όσο τραγικά θέλουν να τα παρουσιάσουν οι ορκισμένοι εχθροί του συγκροτήματος). Μετά από τις εκατομμύρια πωλήσεις που είχαν κάνει οι Nickelback, αποφάσισαν να προσλάβουν για παραγωγό τον Mutt Lange (γνωστός από την συνεργασία του με τους AC/DC)!

Η ουσία
Η μουσική γενικά ανεβάζει το κέφι, με έντονους ρυθμούς, ζωντάνια και φανταστικά σόλο. Οι στίχοι, από την άλλη, πέφτουν επίπεδο. Πώς να πάρεις στα σοβαρά ένα συγκρότημα με τραγούδια για νταβατζήδες (ουπς :S) όπως "Something in your Mouth" και "S.E.X."; Ακόμη όμως κι αν μερικά κρύβονται πίσω από τον μανδύα ενός ευπρεπούς τίτλου, όλο και σε κάποιο σημείο θα αναφέρονται σε μια υπερ-κοπέλα που θέλει να ξεγδύσει ο Chad.

Τι θα ακούσετε;
Το λεύκωμα γι'άλλη μια φορά περιέχει ροκ-μπαλάντες, τύπου Rockstar, και πολλά μετα-grung κομμάτια. Κι εκεί που κλαις τα χρήματα που έδωσες για έναν "All the Right Reasons 2", ξαφνικά ακούς το "Burn it to the Ground", "Shaking Hands" και το "Something in Your Mouth" και σηκώνεσαι όρθιος χορεύοντας στον ρυθμό. Από το τρίτο μάλιστα δεν λείπει και λίγη, αθώα ραπ.

Βραβεύτηκε κι όλας! 
Στα Καναδικά βραβεία Juno, κέρδισε τον τίτλο του "Καλύτερου Ροκ Λευκώματος" (Best Rock Album), για το έτος 2009. Ποιος κέρδισε στα φετινά βραβεία; Επίσης, έχει πιστοποιηθεί ως πλατινένιος 2 φορές. Υπερτιμημένο; Ίσως. Πάντως, δεν είναι ο "All the Right Reasons 2". Αν θέλετε να γευτείτε κάτι λίγο διαφορετικό, σε σχέση με την προηγούμενη  κυκλοφορία, ή αν είστε θαυμαστής, σας το συστήνω. Αν έχετε "δύσκολο" γούστο, καλύτερα να μην το ακούσετε καν, παρά τρία-τέσσερα τραγούδια (αυτά που σας προτείνω ίσως;)...

Τα τραγούδια τα οποία αξίζουν:
 • Burn it to the Ground
 • Something in your Mouth
 • This Afternoon
 • Shaking Hands

Something in your Mouth, ζωντανά:


Τραγούδια δίσκου:
 1. Something in Your Mouth
 2. Burn It to the Ground
 3. Gotta Be Somebody
 4. I'd Come For You
 5. Next Go Round
 6. Just to Get High
 7. Never Gonna Be Alone
 8. Shakin' Hands
 9. S.E.X.
 10. If Today Was Your Last Day
 11. This Afternoon
Ετικέτες , , | edit post
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!