*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Papa Roach
Hard rock/πρώην Nu metal

Οι Παπα-Κατσαρίδες είναι ένα Αμερικάνικο συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1993, στέφθηκε με επιτυχία όμως με τον θρυλικό δίσκο "Infest" (Last Resort, Dead Cell κλπ) το 1999. Το 2002 ήρθε το Lovehatetragedy να κάνει 700.000 πωλήσεις, δυστυχώς με μειωμένα ποιοτικά τραγούδια (π.χ. She Loves me not). Ακολούθησαν τα "Getting Away with Murder" (2004) και "The Paramour Sessions" (2006), με αισθητή μεταστροφή προς το ροκ. Η τελευταία κυκλοφορία έγινε το 2009, με το "Metamorphosis", το οποίο μου δημιούργησε μεγάλη απογοήτευση, αφού δεν ξεδίπλωνε καθόλου τις δυνατότητες του συγκροτήματος για "σκληρά" κομμάτια, όπως στο παρελθόν.

Αν και αρχικά έπαιζαν κυρίως ν3@ μεταλλική μουσική, αργότερα τους ήρθε η Θεία Φώτιση, την είδαν ροκάδες και το γύρισαν σταδιακά, ώσπου ήρθε ο Shaddix να δώσει την χαριστική βολή, απαρνούμενος την nu metal, με την δήλωσή του: "...the rapping's gone! I don't feel like rapping. I'm just over that...I just want to be a rocker. It's what I wanted to be when I was a kid". Δεν απορούμε που πλέον ακούγονται μάλλον σαν ποπ μπάντα, ἀντε και εις ανώτερα :P

Πλέον, θεωρώ πως έχουν καταντήσει εμπορικοί. Μάλλον προσπαθούν να προσαρμοστούν στην ζήτηση, η οποία όμως δεν τους δικαίωσε. Από την άλλη, είναι κρίμα για ένα συγκρότημα που φέρει τόσο μεγάλη ιστορία να μην ακολουθεί την γραμμή στην οποία χρωστά την φήμη που απέκτησε. Σίγουρα έχουν την ικανότητα να παράξουν ροκ, όμως δίσκοι όπως ο τελευταίος μάλλον δείχνουν πως χάνουν έδαφος.

Πάρτε μια γεύση από τους παλιούς, καλούς Papa Roach:
Ετικέτες , | edit post
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!