*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Soundgarden - Ανασυγκρότηση και πρώτες συναυλίες!
Οι θρυλικοί Soundgarden, έπειτα από μια περίοδο δεκατριών χρόνων πλήρους αδράνειας από την διάλυσή τους, επιβεβαιώνουν την επανένωση του συγκροτήματος. Την πρώτη Ιανουαρίου είχαν δηλώσει πως είναι πλέον και πάλι μαζί, μέσω του Twitter, ενώ λίγο αργότερα επανακυκλοφόρησαν δύο παλαιά κομμάτια, δωρεάν στο διαδίκτυο! Στις πέντε του Απρίλη ανακοίνωσαν επίσημα πως θα δώσουν συναυλία στο Σικάγο, στις 6,7 και 8 Αυγούστου, για το φεστιβάλ Lollapalooza, ως επικεφαλείς(;) (headlines). Θα συμμετέχουν επίσης καλλιτέχνες όπως Green Day, Lady Gaga, Arcade Fire, The Strokes και Phoenix.
*Υπενθυμίζω πως ο τραγουδιστής Chris Cornell είχε δημιουργήσει τους -επίσης διαλυμένους- Audioslave.Ακολουθούν αποσπάσματα προερχόμενα από το βιβλίο του Greg Prato, Grunge Is Dead: An Oral History, (ECW Press, 2009), τα οποία ανεκάλυψα στο poprocknews.gr:

Είδα τους Nirvana με τον Jason Everman, και ύστερα είδα τους Soundgarden με τον Jason Everman. Μάλλον αυτός πρέπει να είναι ο πιο άτυχος άνθρωπος στη show business.

Mark Iversen (μπασίστας των Mad Caddies)

Ο Kurt Cobain λάτρευε τους Soundgarden. Κάποια στιγμή έψαχναν για μπασίστα να αντικαταστήσει τον Everman – πρέπει να ήταν όταν πήραν τελικά τον Ben Shepherd. Τότε ο Cobain σκεφτόταν να παρατήσει τους Nirvana. Ήθελε να προσπαθήσει με τους Soundgarden. Τόσο πολύ του άρεσαν.

Tracy Marander (φωτογράφος του Bleach των Nirvana)

To Badmotorfinger ήταν πολύ πιο σκοτεινό ηχητικά από το Louder Than Love… Είχαμε πιο βαρύ κιθαριστικό ήχο, και γι’ αυτό και συνεργαστήκαμε με τον Ron St. Germain, αφού είχε κάνει κάποιες δουλειές που μας άρεσαν πολύ, όπως το I Against I από τους Bad Brains. Ξερά ντραμς, δυνατό μπάσο – γαμάτος ήχος!

Για οκτώ μήνες περιοδεύαμε στις ΗΠΑ με τους Guns N’ Roses, ενώ τους ακολουθήσαμε και για κάποια live στην Ευρώπη. Μετά βγήκαμε στο δρόμο με τους Skid Row –εκείνη την περίοδο ήμασταν ακόμα «στις παρυφές του metal».

Matt Cameron (ντράμερ των Soundgarden)


Πίστευαν ότι το Louder Than Love ήταν μάλλον «απαλό». Ήθελαν κάτι να κινείται στην κόψη. Εκείνη την περίοδο αυτά που έκανα εγώ, κι αυτά που έκαναν εκείνοι δεν είχαν air play, γεγονός το οποίο μάς έδωσε την ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλαμε.

Terry Date (παραγωγός)

Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Axl Rose είχε αναφέρει τότε τον Chris Cornell ως έναν από τους εξαιρετικούς νέους τραγουδιστές που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε. Ίσως να μην το είχε πει ακριβώς έτσι, αλλά αυτό ήταν το νόημα.

Scotty Crane (Ιδιοκτήτης των Soundhouse Studios στο Σιάτλ)

Σας έχει πει κανείς την ιστορία με τον Axl (Rose) να κάνει crowd surfing την ώρα που έπαιζαν οι Soundgarden; Τότε μου είχε φανεί πολύ μεγάλος για να κάνει κάτι τέτοιο. Στο μυαλό μου, όσοι προέρχονταν από τη σκηνή του Σιάτλ ήταν και απαραίτητα νέοι –γεγονός το οποίο δεν ίσχυε– εκείνη την εποχή όμως ο Axl ήταν ήδη rock star, και πιο εύκολα τον φανταζόσουν δίπλα στους Aerosmith και στους Rolling Stones, παρά σε οτιδήποτε είχε να κάνει με το Σιάτλ.

Colleen Combs (personal assistant του Axl Rose)

Όταν περιοδεύαμε με τους Guns N’ Roses αποξενώσαμε μέρος από το σκληροπυρηνικό κοινό μας που προέρχονταν από τη Sub Pop. Σκέφτονταν ότι μέχρι τότε ήμασταν λίγο punk rock, λίγο metal, αλλά μετά τη συνεργασία με τους Guns N’ Roses, θα περνάγαμε στο «άλλο στρατόπεδο». Αυτό δεν έγινε ποτέ. Με ποιον να περιοδεύαμε τότε; Οι Nirvana δεν είχαν γίνει ακόμη μεγαλύτερη μπάντα από ό,τι εμείς. Ποιος υπήρχε από το είδος μας που θα μπορούσαμε να ανοίγουμε τις συναυλίες του, που θα μας έδινε τη δυνατότητα να παίξουμε σε μέρη που δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε μόνοι μας; Ναι, θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στα μικρά κλαμπάκια, έτσι όμως οι promoters δεν θα μπορούσαν ποτέ να προωθήσουν τη δουλειά μας.

Kim Thayil (κιθαρίστας των Soundgarden)
1 Response
  1. MetaLand Says:

    Καλησπέρα.. Αρχικά θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια...Χαιρόμαστε που το blog μας υπήρξε πηγή έμπνευσης για σένα..
    Έχεις κάνει καλή δουλειά με το blog σου.. Συνέχισε γερά..Κ ό,τι χρειαστείς μην διστάξεις..
    Όπως θα δεις, θα σε έχουμε "υπό παρακολούθηση".. Αν θες μπορείς να κάνεις το ίδιο..


Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!