*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ακατάλληλη Σκηνή
Pop/Rock

Αξιολόγηση: 75%

Γενικά
Να πω ότι είμαι μέγας θαυμαστης του Μιχάλη θα έιναι ψέμμα. Ίσα ίσα, το μπαλαντο-ποπ στυλάκι, με χαζοπιασάρικους στίχους για δωδεκάχρονα και περιεχόμενο που όσα χρόνια κι αν περάσουν μένει ίδιο, καταντάει βαρετό. Όμως, όπως και να το κάνουμε, το 2004 υπήρξε μια χρονιά που ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε πολλά και ωραία ροκ κομμάτια, αφού εξάλλου είχε στην πλάτη του τεράστιο βάρος από την απότομη εκτίναξη της φήμης του.

Καινούργιος χαρακτήρας
Για να καταφέρει να πετύχει, αναγκάζεται να πειραματιστεί. Αποχωρίζεται εν μέρει το έντεχνο και υιοθετεί νέο χαρακτήρα (αν και κάπως προσωρινά), ο οποίος χαρακτηρίζεται μάλλον grunge. Μέσα σε μια πληθώρα ποπ τραγουδιών, τα ροκ στοιχεία είναι ορατά από απόσταση. Τα διάφορα μείγματα μουσικών ειδών ακούγονται ευχάριστα, παρ'όλη την εμπορικότητα της μουσικής.

Καλή μουσική
Θα πρέπει φυσικά να επισημάνω και την ενορχήστρωση. Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, λίγα είναι τα κομμάτια της Ελληνικής σκηνής που έχουν να προσφέρουν κάτι αξιόλογο σε αυτόν τον τομέα (συμπεριλαμβανωμένων και παλαιότερων κυκλοφοριών του Χατζηγιάννη). Τις περισσότερες φορές, ακούμε ένα τραγούδι και δεν μπορούμε να σχηματίσουμε στο μυαλό μας έστω τον ρυθμό των μελωδιών. Ο δίσκος αυτός όχι μόνο έχει να επιδείξει την ωραία μουσική του σε πολλά σημεία, αλλά παρουσιάζει και δυναμικά σόλο. Ακούστε για παράδειγμα τα "Αν ήσουν μαζί μου" και "Χάνω τον Έλεγχο".

Στίχοι για εφήβους
Στο θέμα των στίχων, όπως είπα, μπάζει λίγο. Τα περισσότερα τραγούδια σχετίζονται με τον έρωτα (νομίζω καταλαβαίνετε), απευθυνόμενα προφανώς σε ένα ευρύ κοινό μεν, μικρής ηλικίας δε. Στο ομότιτλο με τον δίσκο τραγούδι μάλιστα, το πράγμα παραγίνεται (αφήνωντας στην άκρη την χαμηλοτάτου επιπέδου μουσική, η οποία κλίνει προς RnB). Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, όταν το 100% (καμία υπερβολή) των κομματιών αναφέρεται σε ερωτικές επιτυχίες ή κολλήματα που έχει "φάει", ο εκνευρισμός σε κυριεύει και σκέφτεσαι "Ποιος ακούει αυτές τις #$^@* πια;". Ακόμα και το 5, που στην αρχή προϊδεάζει για ένα ευχάριστο τραγούδι που λογικά σαρκάζει την καθημερινότητα, το γυρίζει σε συναισθηματισμούς.

Συμπέρασμα
Με εξαίρεση τα αναφερθέντα μειονεκτήματα, η ακατάλληλη σκηνή είναι ένας δίσκος με ποικιλία. Όχι και τόσο πρωτότυπος, αλλά ανέδειξε γι'άλλη μια φορά το ταλέντο του Χατζηγιάννη (κι όσων τον βοήθησαν), το οποίο εννοείται πως δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Καλύτερα κομμάτια:

 • Κόσμημα της Λύπης (ΠΡΕΠΕΙ να το ακούσετε)
 • Αν Ήσουν Μαζί μου
 • Χάνω τον Έλεγχο
 • Για Σένα (Έγινε δημοφιλές χάριν στον ΟΤΕ)


Τραγούδια δίσκου:
 1. Ακατάλληλη Σκηνή 
 2. Κρυφά
 3. Ό,τι κι αν πω
 4. Που Είναι η Αγάπη
 5. Αν Ήσουν Μαζί μου
 6. Μη με Ονειρευτείς
 7. Κόσμημα της Λύπης
 8. Για Σένα
 9. Κανείς
 10. Σ' έψαξα, σ' έχασα
 11. Χάνω τον Έλεγχο
 12. Αυτά που θα 'λεγα σε σένα
 13. Ο Βυθός σου

0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!