*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Sick Puppies - Tri-Polar
Alternative metal

Αξιολόγηση: 65%

Γενικά
Αυστραλιανό ροκ συγκρότημα. Ουάου! Κρίμα που θα απογοητευτείτε, αλλά η μετακόμισή τους στο διαβολικό Λος Άντζελες τους έφερε πιο κοντά στην μουσική Αμερικανικού τύπου, όπως Papa Roach. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 14 Ιουλίου 2009.

Θυμίζω πώς έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό:Ευτυχώς μεταλλική (;)
Ο δίσκος έχει μεγάλη ποικιλία, στοιχείο ζωτικής σημασίας, όταν μιλάμε για μουσική η οποία πάσχει. Με την εισαγωγή ["Street Fighter (War)"] που μου θύμισε Static X (!) σχηματίζεται η εντύπωση ότι πρόκειται για μια -ακόμα- νέα μεταλλική μπάντα. Βέβαια, αρκεί να ακούσετε το σκληροτράχηλο "You're Going Down", προοριζόμενο κατευθείαν για WWE. Γενικότερα, τα πρώτα τραγούδια θα τα χαρακτήριζα αξιόλογα, αν και φιλικά προς το ραδιόφωνο. Οι επιρροές από σκληρή ροκ και μεταλλική είναι αισθητή. Ωραία, καμία έκπληξη (ειδικά αν τους μάθατε μέσα από τέτοιου στυλ κομμάτια), τουλάχιστον ξέρω τι με περιμένει. Ή μήπως όχι..;

Άτοπη η προηγούμενη επικεφαλίδα τελικά
Ύστερα από μερικά λεπτά "γεμάτης" μουσικής (γεμάτης από ενέργεια θα μπορούσα να πω), η οποία αγγίζει την πρωτοτυπία, την σκυτάλη παραλαμβάνουν κομμάτια μεσαίου-αργού ρυθμού: ωμή ροκ και μπαλάντες που καθόλου δεν με συγκινούν. Τι ανέφερα πριν; Ότι τα πρώτα κομμάτια είναι φιλικά προς το ραδιόφωνο; Εδώ να δείτε! Θα χάσετε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον σας. Ένα ακόμη παράπονό μου είναι πως έπρεπε να περιμένω 13 ολόκληρα κομμάτια για να με γλυκάνει η φωνή  Emma Anzai (μπάσσο), η οποία πρωτοεμφανίζεται στο "White Balloons".

Αν σταματούσαν να προσπαθούν να το παίξουν πρωτότυποι...
Το συγκρότημα είναι αδιαμφισβήτητα μπερδεμένο. Άλλοι θα ισχυριστούν πως αυτό είναι θετικό (κι εγώ επισημαίνω την ποικιλία), όμως στην περίπτωση των Αρρωστημένων Κουταβιών λειτουργεί απωθητικά για τους ακροατές. Δεν εξελίσσεται κάποια μάχη μεταξύ δυνατών κομματιών και πιο αρμονικών, μεταξύ γρήγορου ρυθμού και μελωδίας, μεταξύ ροκ, μπαλάντας και μεταλλικής. Όλα είναι επίπεδα. Το χειρότερο; Το καζάνι που λέγεται "Tri-Polar" έχει διάφορα συστατικά μεν, σε λάθος αναλογίες δε. Εντάξει, τα τραγούδια δεν είναι πρωτότυπα, όμως ακόμη κι ως σύνολο να τα αναλύσουμε, είναι ανέμπνευστα, κοινότυπα και κατά κύριο λόγο βαρετά. Η απόδειξη; 13 κομμάτια τα οποία διαρκούν μόλις 44 λεπτά!

Κι αυτά μέτρια!
Ας πάμε τώρα στα άλλα δύο μέρη: μουσική και στίχοι. Στο πρώτο κάτι γίνεται. Μπάσσο και κιθάρες βρίσκονται πάντα δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές, για να μας παρηγορούν. Το δεύτερο όμως είναι ασχολίαστο. Με την κακή έννοια. Αισχρό λεξιλόγιο και φράσεις ανούσιες στοιχειώνουν τα περισσότερα τραγούδια. Σεξ και βία. Συγχαρητήρια. "Cause one of us is goin' down". Σας θυμίζει τίποτα; ^^

Συμπέρασμα
Αν ψάχνετε για κάποιον καινοτομικό δίσκο, ατυχήσατε. Ωστόσο, δεν θα θάψω την προσπάθειά τους. Ίσως αν τους δώσουμε λίγο χρόνο, να αποκτήσουν έναν σταθερό ήχο. Προς στιγμήν, θεωρώ πως μπορεί να σας ικανοποιήσει ο "Tri-Polar", αλλά ως ένα σημείο με τα πολύ λίγα ποιοτικά τραγούδια του. Αν περιοριστείτε στα σκληροπυρηνικά κομμάτια, θα τον ευχαριστηθείτε (Γι'αυτό έγραψα και την κριτική εξάλλου).

Ξεχωρίζουν:
 • Street Fighter (War)
 • Rip Tide
 • You're Going Down (Μάλλον το καλύτερο)
 • So What I Lied
 • White Balloons (Σε ορισμένα σημεία, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις δύο φωνές)

Το βίντεο του "You're Going Down" (YouTube και MySpace έχουν απενεργοποιήσει την προβολή του στην χώρα μας):  Odd One

  SICK PUPPIES | MySpace Music Videos


  Τραγούδια δίσκου (τρία επιπλέον κομμάτια, και καλά της "ειδικής έκδοσης", το καθένα σε διαφορετικό κατάστημα, ώστε να αγοράσετε τον δίσκο τρεις φορές):
  1. War
  2. I Hate You
  3. Riptide
  4. You're Going Down
  5. Odd One
  6. So What I Lied
  7. Survive
  8. Should've Known Better
  9. Maybe
  10. Don't Walk Away
  11. Master of the Universe
  12. In It for Life
  13. White Balloons
  iTunes 
     14.Dead Space

  Wal-Mart
     15. The Pretender

  Napster
     16. Til Something Breaks
  Ετικέτες , , | edit post
  0 Responses

  Δημοσίευση σχολίου


  Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


  Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
  Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!