*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Λίγη γνώση δεν βλάπτει (1)
Φαντάστηκα ότι θα ήτο πολύ ενδιαφέρον να παραθέτω ποικίλες αξιοπερίεργες πληροφορίες, τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα να μην γνωρίζετε. Σήμερα ο κατάλογος έχει Metallica...

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που έχει επηρεάσει απίστευτα την μεταλλική σκηνή των τελευταίων τριάντα χρόνων. Είναι τόσο σκληροπυρηνικοί, που η λέξη "μέταλλο" εμπεριέχεται στο όνομά τους! Το ερώτημα έιναι: Πώς κατάφεραν να έχουν τέτοια επιρροή ερμηνεύοντας όχι και τόσο πρωτότυπα τραγούδια;

Ακούστε το "Welcome Home (Sanitarium)" από το θρυλικό "Master of Puppets" και έπειτα, συγκρίνετέ το με το "Rainbow Warrior" των Black House.
Εάν ακόμα έχετε αμφιβολίες για το αν πράγματι το "Sanitarium" είναι αντιγραφή, ο James Hetfield το έχει παραδεχτεί σε συνέντευξη, παρόλο που αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το όνομα του συγκροτήματος.

Δεν είναι μόνο αυτό! Αδιαμφισβήτητα, ακόμα κι η γιαγιά σας θα έχει αγαπήσει το "Enter Sandman"!
Βέβαια, η διαδεδομένη εφαρμογή του "Office", οι Excel, αντιλήφθηκαν ότι το τραγούδι είναι αντιγραφή του δικού τους "Tapping into the Emotional Void".

Ακόμα, το κύριο riff του "Cure" έχει κλαπεί από το "Big Bikes" των Kyuss.

Για να κλείσουμε με τις αντιγραφές από τους Metallica, το βασικό μουσικό θέμα του "Seek and Destroy", όπως σχολίασε ο αγαπητός φίλος, είναι επίσης αντιγραφή του "Sucking my Love" των Diamond Head.


Υπάρχει φυσικά και η άλλη όψη του νομίσματος: Ο Kid Rock χρησιμοποίησε την μουσική του "Sad but True" στο "American Badass"!Ναι, αυτό έγινε νόμιμα, αλλά είμαι σίγουρος πως οι Metallica δεν είχαν ενημερωθεί για το αηδιαστικό αποτέλεσμα... Παρατηρήστε επίσης ότι στις αναφορές που κάνει το Παιδί Πέτρα σε άλλα συγκροτήματα, ως ένδειξη σεβασμού και μιμήσεως, δεν υπάρχουν πουθενά οι δανειστές!

I like AC/DC and ZZ Top
Bocephus, Beasties and the kings of rock
Skynyrd, Segar, Limp, Korn, the Stones

Punk rock, The clash
Boy bands are trash
I like Johnny Cash and Grand Master Flash

Τυχαίο; Δεν νομίζω!
5 Responses
 1. BALADEUR Says:

  Νά 'τανε μόνο αυτά τα παραδείγματα. Οι Leftallica είναι οι μάστορες του clopy paste. Ειδικά τα γκρουπ του NWOBHM τα έχουν κατακλέψει. (Π.χ. το βασικό μουσικό θέμα του Seek and Destroy είναι το Sucking my love των θεών Diamond Head.)


 2. Πράγματι, προσέθεσα μερικά ακόμα παραδείγματα για να είναι πληρέστερο :)


 3. Maria Says:

  Παιδιά,ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι Metallica ποτέ δεν έκρυψαν το γεγονός ότι κάποιες μπάντες είναι βασική τους επιρροή ,μια εκ των οποίων και οι Diamond Ηead.
  Όσο για κάτι σάχλες όπως ο Kid Rock που θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μουσικούς ,πιστεύω χάρη τους κάνουμε που ασχολούμαστε κιόλας!


 4. Έχεις δίκιο, στην περίπτωση αυτή δεν το έκρυψαν, εξάλλου έχουν ερμηνεύσει και το πρωτότυπο τραγούδι. Οι Metallica είναι Metallica και δεν προσπαθώ να τους μειώσω. Απλά, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μεγάλο συγκρότημα, το οποίο έχει επηρρεάσει εξίσου την metal σκηνή.


 5. akis Says:

  Το sample του Kid Rock είναι νομιμότατο και αναφέρεται στα credits του cd. Αν εξάλλου δεν ήταν, ο Lars "C'mon let's go to court all our fans and charge 'em with illegal downloading" Ulrich, θα τον είχε πάει που αλλού...στα δικαστήρια. Όταν στη δεκαετία του '80 έγραφαν όλοι τα albums των Metallica σε κασέτες κ τα έδιναν στους φίλους τους, ο Lars δεν είχε πρόβλημα. Αρκεί να γινόταν το group γνωστό. Ξέρει κανείς άλλο group στην ιστορία της μουσικής που πήγε στα δικαστήρια τους οπαδούς του? (Άσε το Napster, το παραβλέπω, αλλά τους fans?). Να μπορούσε να μηνύσει όλους όσους έχουν ακούσει ένα τραγούδι τους χωρίς να πληρώσουν, θα το 'κανε. Αυτό που έχω να πω στον Lars λοιπόν, είναι πρώτον, να πάει να του κάνει κανένα ιδιαίτερο ο Lombardo ή ο Portnoy και δεύτερον, αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν θα είχαν γίνει ποτέ αν ζούσε ο Cliff, που θα του είχε τραβήξει δυο χαστούκια που θα τα θυμόταν λέμε. Την καλησπέρα μου Μεταλλόφρων!


Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!