*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Melvins - The Bride Screamed Murder
Sludge metal

Αξιολόγηση: 65%

Γενικά
Ο δίσκος "The Bride Screamed Murder" κυκλοφόρησε τη μία του Ιούνη, μαζί με τον "The Hope Division", των Stick To Your Guns". Τις πρώτες εβδομάδες, οι πωλήσεις έφτασαν τις 2800, τοποθετώντας το στην τελευταία (κάτι είναι κι αυτό) θέση του Billboard 200 Pop Charts (Πάλι pop; Τι στο #$^*$@).

Να τους εκατοστίσει!
Η νύφη φώναξε "φόνος!" κι έτσι δημιουργήθηκε ο 20ος δίσκος του συγκροτήματος! Όσοι τον άκουσαν, θα κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται για συγκρότημα της δεκαετίας του 80. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο παλιομοδίτικος αυτός ήχος προέρχεται από το παρελθόν, ωστόσο υπάρχουν αρκετές σύγχρονες πινελιές.

Αλλαγή κατευθύνσεως
Καταρχάς, οι Μέλβινς πειραματίστηκαν, όπως έκαναν και σ'όλη την σταδιοδρομία τους, χωρίς να υπερβαίνουν το όριο. Επίσης, όπως ανέφερα παραπάνω, τα στοιχεία της rock 'n' roll βρίσκονται παντού. Οπότε, όχι, δεν αναφέρομαι σε μια αλλαγή του τύπου της μουσικής τους. Απλά, πώς να το περιγράψω.... παίζουν ό,τι να'ναι; Συνήθως, το μόνο που διαφέρει μεταξύ των τραγουδιών είναι τα riffs (αυτό θα πει βαρεμάρα να τραγουδήσεις)! Ξέρω, αυτή είναι η μουσική τους. Δυστυχώς όμως, εδώ στο Βλόγερ κρίνεται το αποτέλεσμα :*

Τα θετικά στοιχεία
Ίσως να ξεκίνησα λίγο απότομα τα παράπονα :P Ο δίσκος δεν είναι τόσο άσχημος όσο ακούστηκε. Μάλλον το αντίθετο ισχύει, πρόκειται για μια ικανοποιητική δουλειά. Ανοίγει δυναμικά, με το στρατιωτικό μονό "The Water Glass" και συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς. Τα ωραία τραγούδια δεν λείπουν, με κάποια, όπως το"Evil New War God", να ξεχειλίζουν από ενέργεια και να είναι πιασάρικα συγχρόνως! Εννοείται πως κάθε δευτερόλεπτο είναι ηλεκτρισμένο με την γνωστή, βαριά και πικρή μουσική. Εξάλλου, θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια στιβαρή παραγωγή, οπότε μπορούμε να μιλάμε για ένα "σταθερό ό,τι να'ναι" :P

Συμπέρασμα
Νομίζω πως είναι προτιμότερο να τελειώσω την δισκοκριτική εδώ. Είναι καθαρά θέμα γούστου. Πάντως, δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε νέες μουσικές εμπειρίες, γι'αυτό άλλωστε έφτιαξα και τούτο το ιστολόγιο και γι'αυτό θα σας παραθέσω δυο κομμάτια ;) Από εκεί και πέρα, ό,τι νομίζετε κάνετε!

Καλύτερα τραγούδια:
 • Evil New War God
 • The Water Glass
 • Electric Flower

The Melvins - Evil New War God
Τραγούδια δίσκου:
 1.  The Water Glass
 2. Evil New War God
 3. Pig House
 4. I'll Finish You Off
 5. Electric Flower
 6. Hospital Up
 7. Inhumanity and Death
 8. My Generation
 9. P.G. x 3
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!