*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Λίγη γνώση δεν βλάπτει (4)
Σήμερα, θα παρουσιάσω μερικά μεταλλικά τραγούδια σχετικά με... την αυτοκτονία! Δεν είναι πολλά, μόνο 5, και μάλιστα προηγουμένων δεκαετιών. Τα περισσότερα όμως, μάλλον θα τα έχετε ακούσει, διότι είναι γνωστά.

Τραγούδι: Kill Yourself

Καλλιτέχνης: Stormtroopers of Death

Έτος: 1985

Στίχος: "Dig yourself a hole in the ground…Push up daisies six feet down…Take a dirt nap, buy the farm…Inject a bubble in your arm."

Σχόλιο: Χωρίς ίχνος ειρωνείας, οι SOD παρέχουν τις κατάλληλες πληροφορίες για το πώς να διαπράξεις αυτοκτονία, παροτρύνοντας τους "ευαίσθητους" θαυμαστές να ακολουθήσουν την εύκολη διέξοδο. "Ευχαριστούμε που ήρθατε στην συναυλία, τώρα άντε γ*****ε και σκοτωθείτε". Χωρίς να νοιάζεται ποτέ για την δημοτικότητα ή τις πωλήσεις, το συγκρότημα ρισκάρει πολλά.


Τραγούδι: If I Don't Wake Up

Καλλιτέχνης: Suicidal Tendencies

Έτος: 1988


Στίχος: "Why do I wake up in the morning – nothing’s changed since the day of my birth…Why do I wake up in the morning – I make no difference on this earth."

Σχόλιο: Αν και στο τελευταίο λεπτό ανακτάται η ελπίδα, το τραγούδι απευθύνεται σε παιδιά τα οποία θέλουν να πεθάνουν μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν από ψηλά τους συγγενείς να κλαίνε στην κηδεία τους. Δεν θα μπορούσε να βρει απήχηση πουθενά αλλού παρά σε εφήβους οι οποίοι θα τσίριζαν σαν σειρήνες, θα γέμιζαν προσωπικά (εγωιστικά για την ακρίβεια) ημερολόγια με οδυνηρές σημειώσεις και θα χτυπούσαν με όπλα υψηλού διαμετρήματος, όλα εξαιτίας της δήθεν απομονώσεώς τους. Βέβαια, το θέμα είναι αποδεκτό από τους ST, όπως δηλώνει και το όνομά τους..


Τραγούδι: Who's to Blame

Καλλιτέχνης: Sacred Reich

Έτος: 1990

Στίχος: "Oh my God it’s Jonny…Hanging by his neck…All those metal albums…Have led him to his death."

Σχόλιο: Μια τυπική ιστορία απεξενώσεως και ελλείψεως επικοινωνίας σε νεαρή ηλικία: ο Jonny δεν μπορεί να μιλήσει στην μητέρα του, ο πατέρας του είναι υβριστικός, κι όπου κι αν απευθυνθεί, του λένε να κουρευτεί. Ακούει Ozzy και Judas Priest, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μόλις βρεθεί κρεμασμένος από τον ανεμιστήρα οροφής, οι γονείς του δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να οδηγήσουν όλην την μουσική συλλογή του σε δίκη. Οι Sacred Reich θέτουν τον μικρό ως θύμα γονιών οι οποίοι δεν ακούν, ενδιαφέρονται μόνο για τις δουλειές τους και την κοινωνική τους θέση και περιμένουν τον Jonny να ξυπνήσει πριν το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα για να κάνει τις σχολικές του εργασίες.


Τραγούδι: Reason to Live

Καλλιτέχνης: Kiss

Έτος: 1987

Στίχος: "Everybody’s got a reason to live, baby…Everybody’s got a dream and a hunger inside."

Σχόλιο: Αντιθέτως με τα προηγούμενα, αυτό το τραγούδι είναι κατά της αυτοκτονίας. Αν και οι Kiss πιθανώς να σας ήθελαν ζωντανούς ούτως ή άλλως, για να αγοράζετε τους δίσκους τους... Λανθασμένα βέβαια, προτείνει ότι οι νέοι θα πρέπει να κάνουν ό,τι γουστάρουν, ακόμα και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική τάξη. Καλύτερα να παρακολουθήσετε και το σχετικό βίντεο, το οποίο υπονοεί ότι μια όμορφη ξανθιά είναι ένας (ίσως ο) λόγος ζωής.
Τραγούδι: Mandatory Suicide

Καλλιτέχνης: Slayer

Έτος: 1988

Στίχος: "Ambushed by the spray of lead, count the bullet holes in your head…Offspring sent out to cry, living mandatory suicide."

Σχόλιο: Αν και μοιάζει μάλλον με απεικόνιση πολέμου μέσα από τα μάτια ενός στρατιώτη της μοίρας, το τραγούδι θα μπορούσε άνετα να είναι μια ωδή σε κάποιον τρομοκράτη ζωσμένο με εκρηκτικά, το οποίο αποδεικνύει ότι ακόμα και οι Slayer γνώριζαν τι θα γίνει στις 11/9. Είναι ένα κάλεσμα προς τους ανθρώπους να πεθάνουν για κάποιον σκοπό, ή απλούστερα μια αντικειμενική άποψη για κάποιο μακελιό; Αντίθετα με τους λυπηρούς στίχους των SOD, αυτό έχει να κάνει με το να πάρεις και τον γείτονά σου μαζί, ειδικά αν μπορεί να γίνει στο όνομα της δόξας και της ατιμίας.
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!