*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Blind Guardian - At the Egde of Time
Power metal
 • Τίτλος: At the Egde of Time
 • Καλλιτέχνης: Blind Guardian
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30/7/2010
Αξιολόγηση: 80%

Μ'ένα κι όλας άκουσμα, η πρώτη σας παρατήρηση θα είναι πως οι Blind Guardian βαδίζουν σε γνώριμα μονοπάτια. Έχουν καταφέρει με έναν όμορφο τρόπο να συγκεντρώσουν σε μόλις 10 κομμάτια συνθέσεις πολλών ετών, κι αυτό σίγουρα κατατάσσεται στα θετικά. Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως πως σε άλλους τομείς ίσως να μην πέτυχαν όσο ανέμεναν... Ποτέ δεν θα χαρακτήριζα το συγκρότημα ως απαλό, όμως η πικρή αλήθεια είναι αυτή: Η μερική επιστροφή στις ρίζες (άρα speed metal) και τα βαριά και καθαρά riffs (τα οποία είναι παρόντα για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά τον "A Twist in the Myth", και διαρκώς βελτιώνονται) δεν σώζουν την κατάσταση. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα παραδεχτώ πως η μπάντα έχει γεμίσει τον δίσκο με υπερβολικά πολλές ανούσιες στιγμές και βαρετές μπαλλάντες. Εννοείται πως και τα 65 λεπτά που διαρκεί ακούγονται ευχάριστα, αφού η δουλειά είναι εξαιρετική (να μην αναφερθώ καν στα φωνητικά του Hansi). Μάλιστα, δεν τον θεωρώ ούτε καν επαναλαμβανόμενο, ίσα ίσα που η πρωτοτυπία είναι σήμα κατατεθέν των Blind Guardian (χρόνια τώρα μάς μαγεύουν με τον τρόπο τους). Αλλά κάτι (εγώ θα προσδιόριζα το κάτι ως κάποιο δυνατό στοιχείο) απουσιάζει από αυτήν την κυκλοφορία. Άποψή μου είναι πως, ό,τι πήγε να χτιστεί με την προηγούμενη κυκλοφορία, δεν αξιοποιήθηκε από αυτήν εδώ.

Sacred Worlds: Κορυφαίο κομμάτι, σίγουρα το ανώτερο του δίσκου κι ένα από τα καλύτερα του συγκροτήματος. Δίλεπτη εισαγωγή με μουσική κι ένα άκρως εκρηκτικό επακόλουθο. Μην το χάσετε!


Valkyries: Επίσης από τα καλύτερα του δίσκου. Εξίσου ανεπανάληπτο με το παραπάνω.


Ride Into Obsession: Γρήγορο τραγούδι, με ωραία riffs πάνω απ'όλα!


A Voice in the Dark: Δυναμικό και με ωραία επωδό. Δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε για το single του δίσκου.


Τραγούδια δίσκου:
 1. "Sacred Worlds" — 9:17
 2. "Tanelorn (Into the Void)" — 5:58
 3. "Road of No Release" — 6.30
 4. "Ride into Obsession" — 4.46
 5. "Curse My Name" — 5:52
 6. "Valkyries" — 6:38
 7. "Control the Divine" — 5:26
 8. "War of the Thrones" — 4:55
 9. "A Voice in the Dark" — 5:41
 10. "Wheel of Time" — 8:55

Σημείωση: Ο τρόπος συντάξεως των αρθρών έχει μεταβληθεί κάπως, όπως θα παρατηρήσατε. Επίσης, πλέον ακολουθώ την τακτική "το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν".
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου


Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!