*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Κριτική: Sick Puppies - Tri-Polar
Alternative metal

Αξιολόγηση: 65%

Γενικά
Αυστραλιανό ροκ συγκρότημα. Ουάου! Κρίμα που θα απογοητευτείτε, αλλά η μετακόμισή τους στο διαβολικό Λος Άντζελες τους έφερε πιο κοντά στην μουσική Αμερικανικού τύπου, όπως Papa Roach. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 14 Ιουλίου 2009.

Θυμίζω πώς έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό:Ευτυχώς μεταλλική (;)
Ο δίσκος έχει μεγάλη ποικιλία, στοιχείο ζωτικής σημασίας, όταν μιλάμε για μουσική η οποία πάσχει. Με την εισαγωγή ["Street Fighter (War)"] που μου θύμισε Static X (!) σχηματίζεται η εντύπωση ότι πρόκειται για μια -ακόμα- νέα μεταλλική μπάντα. Βέβαια, αρκεί να ακούσετε το σκληροτράχηλο "You're Going Down", προοριζόμενο κατευθείαν για WWE. Γενικότερα, τα πρώτα τραγούδια θα τα χαρακτήριζα αξιόλογα, αν και φιλικά προς το ραδιόφωνο. Οι επιρροές από σκληρή ροκ και μεταλλική είναι αισθητή. Ωραία, καμία έκπληξη (ειδικά αν τους μάθατε μέσα από τέτοιου στυλ κομμάτια), τουλάχιστον ξέρω τι με περιμένει. Ή μήπως όχι..;

Άτοπη η προηγούμενη επικεφαλίδα τελικά
Ύστερα από μερικά λεπτά "γεμάτης" μουσικής (γεμάτης από ενέργεια θα μπορούσα να πω), η οποία αγγίζει την πρωτοτυπία, την σκυτάλη παραλαμβάνουν κομμάτια μεσαίου-αργού ρυθμού: ωμή ροκ και μπαλάντες που καθόλου δεν με συγκινούν. Τι ανέφερα πριν; Ότι τα πρώτα κομμάτια είναι φιλικά προς το ραδιόφωνο; Εδώ να δείτε! Θα χάσετε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον σας. Ένα ακόμη παράπονό μου είναι πως έπρεπε να περιμένω 13 ολόκληρα κομμάτια για να με γλυκάνει η φωνή  Emma Anzai (μπάσσο), η οποία πρωτοεμφανίζεται στο "White Balloons".

Αν σταματούσαν να προσπαθούν να το παίξουν πρωτότυποι...
Το συγκρότημα είναι αδιαμφισβήτητα μπερδεμένο. Άλλοι θα ισχυριστούν πως αυτό είναι θετικό (κι εγώ επισημαίνω την ποικιλία), όμως στην περίπτωση των Αρρωστημένων Κουταβιών λειτουργεί απωθητικά για τους ακροατές. Δεν εξελίσσεται κάποια μάχη μεταξύ δυνατών κομματιών και πιο αρμονικών, μεταξύ γρήγορου ρυθμού και μελωδίας, μεταξύ ροκ, μπαλάντας και μεταλλικής. Όλα είναι επίπεδα. Το χειρότερο; Το καζάνι που λέγεται "Tri-Polar" έχει διάφορα συστατικά μεν, σε λάθος αναλογίες δε. Εντάξει, τα τραγούδια δεν είναι πρωτότυπα, όμως ακόμη κι ως σύνολο να τα αναλύσουμε, είναι ανέμπνευστα, κοινότυπα και κατά κύριο λόγο βαρετά. Η απόδειξη; 13 κομμάτια τα οποία διαρκούν μόλις 44 λεπτά!

Κι αυτά μέτρια!
Ας πάμε τώρα στα άλλα δύο μέρη: μουσική και στίχοι. Στο πρώτο κάτι γίνεται. Μπάσσο και κιθάρες βρίσκονται πάντα δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές, για να μας παρηγορούν. Το δεύτερο όμως είναι ασχολίαστο. Με την κακή έννοια. Αισχρό λεξιλόγιο και φράσεις ανούσιες στοιχειώνουν τα περισσότερα τραγούδια. Σεξ και βία. Συγχαρητήρια. "Cause one of us is goin' down". Σας θυμίζει τίποτα; ^^

Συμπέρασμα
Αν ψάχνετε για κάποιον καινοτομικό δίσκο, ατυχήσατε. Ωστόσο, δεν θα θάψω την προσπάθειά τους. Ίσως αν τους δώσουμε λίγο χρόνο, να αποκτήσουν έναν σταθερό ήχο. Προς στιγμήν, θεωρώ πως μπορεί να σας ικανοποιήσει ο "Tri-Polar", αλλά ως ένα σημείο με τα πολύ λίγα ποιοτικά τραγούδια του. Αν περιοριστείτε στα σκληροπυρηνικά κομμάτια, θα τον ευχαριστηθείτε (Γι'αυτό έγραψα και την κριτική εξάλλου).

Ξεχωρίζουν:
 • Street Fighter (War)
 • Rip Tide
 • You're Going Down (Μάλλον το καλύτερο)
 • So What I Lied
 • White Balloons (Σε ορισμένα σημεία, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις δύο φωνές)

Το βίντεο του "You're Going Down" (YouTube και MySpace έχουν απενεργοποιήσει την προβολή του στην χώρα μας):  Odd One

  SICK PUPPIES | MySpace Music Videos


  Τραγούδια δίσκου (τρία επιπλέον κομμάτια, και καλά της "ειδικής έκδοσης", το καθένα σε διαφορετικό κατάστημα, ώστε να αγοράσετε τον δίσκο τρεις φορές):
  1. War
  2. I Hate You
  3. Riptide
  4. You're Going Down
  5. Odd One
  6. So What I Lied
  7. Survive
  8. Should've Known Better
  9. Maybe
  10. Don't Walk Away
  11. Master of the Universe
  12. In It for Life
  13. White Balloons
  iTunes 
     14.Dead Space

  Wal-Mart
     15. The Pretender

  Napster
     16. Til Something Breaks
  O Serj Tankian στην Αθήνα!
  Ο Serj Tankian, τραγουδιστής των System of a Down, έρχεται την Τρίτη, 17 Αυγούστου, στο Terra Vibe Park της Αθήνας, για μια ανεπανάληπτη συναυλία.

  Εννοείται πως, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει τον προσωπικό του δίσκο "Elect the Dead" (2007), μαζί με το συγκρότημά του και με οκταμελή κλασσική ορχήστρα.

  Σημεία προπωλήσεως

  TICKET HOUSE

  Αθήνα
  Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
  Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366

  Θεσσαλονίκη
  Ticket House, Μητροπόλεως 102
  Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264880

  Διαδικτυακές πωλήσεις ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
  www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.

  Η τιμή των εισιτηρίων θα είναι 25 ευρώ.

  Προσεχώς! Grand Magus - Hammer of the North
  Heavy metal

  Οι Σουηδοί, έχοντας ολοκληρώσει στην Στοκχόλμη τις ηχογραφήσεις του έκτου τους δίσκου, του "Hammer of the North", ετοιμάζονται να τον κυκλοφορήσουν στις 22 Ιουνίου (Τι έχει να γίνει αυτό το καλοκαίρι δεν λέγεται)... Η επιρροή από το ψυχρό κλίμα αποτυπώνεται και στην μουσική απ'ό,τι φαίνεται.
  Τι χάλια εξώφυλλο επί τη ευκαιρία :P

  Πρόσφατα (πριν 3 μέρες) δημοσίευσαν και βίντεο κλιπ για το ομότιτλο τραγούδι.  Να περιγράψω την γλυκύτητα του ατσάλινου ήχου; Αδύνατον. Ούτως ή άλλως, λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες της Σουηδικής ροκ. Δύο τραγούδια άκουσα και μου τρέχουν τα σάλια.

  Για να σχηματίσετε στο μυαλό σας μια ακόμη καλύτερη εικόνα, ακούστε το πρώτο μονό του δίσκου, "I, The Jury":


  Grand Magnus - I, The Jury

  Τα τρία μέλη του συγκροτήματος είναι:
  • JB (Christofferson) (κιθάρα, κύρια φωνητικά)
  • Fox (Fox Skinner) (μπάσσο, πίσω φωνητικά) 
  • Seb (Sebastian SebSippola) (ντραμς)

  Τραγούδια δίσκου:
  1. I, The Jury
  2. Hammer Of The North
  3. Black Sails
  4. Mountains Be My Throne
  5. Northern Star
  6. The Lord Of Lies
  7. At Midnight They'll Get Wise
  8. Bond Of Blood
  9. Savage Tales
  10. Ravens Guide Our Way

  Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


  Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
  Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!