*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Smashing Pumpkins - Κατεβάστε 4 τραγούδια δωρεάν! + Nicole Fiorentino ο νέος τους μπασσίστας
Οι Smashing Pumpkins έκαναν διαθέσιμα προς λήψη 4 τραγούδια, δωρεάν! Επίσης, ανακοίνωσαν πως ο Nicole Fiorentino θα είναι ο νέος τους μπασσίστας.

Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε τα τραγούδια στην επίσημη ιστοσελίδα τους:
http://www.smashingpumpkins.com/
Sorrowful Angels - Βιογραφικό + Ship In Your Trip + Συνέντευξη
Gothic rock


Βιογραφικό

Οι Sorrowful Angels (ή αλλιώς, SorrowfulAngels) είναι Ελληνοπολωνικό (εντάξει, έναν Πολωνό έχουνε...) συγκρότημα, το οποίο έχει τις ρίζες της δημιουργίας του στην σκοτεινή, βαριά μεταλλική μουσική.

Επίσημα, συγκροτήθηκαν το 1999, από μια ομάδα φίλων που μοιράζονταν τα ίδια συναισθήματα (ξέρετε, σαν αυτούς). Αρχικά, επιδόθηκαν σε ένα πλήθος ατμοσφαιρικών συναυλιών στην Ελληνική σκηνή.Δυστυχώς, εσωτερικά προβλήματα προέκυψαν και το συγκρότημα αναγκάστηκε να παραμείνει αδρανές, μέχρις ότου τα πάντα ξεκαθάριζαν.

Επτά χρόνια αργότερα, ύστερα από μια μακρόχρονη απουσία και πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της, η μπάντα επέστρεψε, νέα και δυνατή.

Μέλη:
 • Dariusz Sipiora (Darek): Κιθάρα
 • Κώνσταντίνος Κάτικος: Φωνητικά
 • Διονύσης Χριστοδουλάτος: Κιθάρα
 • Γιώργος Μουντανέας: Μπάσσο
 • Δημήτρης Σταμάτης: Ντράμς

Τον τελευταίο χρόνο (2009), υπέγραψαν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία και μπήκαν στο εργαστήριο! Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε με τεύχος του περιοδικού Metal Hammer δίσκος μικρού μήκους (5 κομμάτια). Ο ολόκληρος περιέχει 10 τραγούδια.

Αξιοσημείωτη είναι η δράση τους με τους Anathema, UDO, Crossover και Deviser, καθώς και η υποστήριξή τους στη συναυλία των Katatonia, με τους Sirenia και Daylight Misery. Επίσης, έχουν συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους μουσικούς, όπως Bob Κατσιώνης (Firewind) και Mike Galiatso (Snowblind και πρώην μέλος των Nightfall). Τέλος, το εξώφυλλο του δίσκου τους έγινε από την Natalie Shau (Lacuna Coil, Poisonblack, W.E.B.).

Κριτική: Ship In Your Trip

Αξιολόγηση: 70%

Γενικά
Μπορεί να μην είμαι υποστηρικτής της γοτθικής μουσικής, ειδικά όταν οι καλλιτέχνες πιστεύουν αυτά που λένε, όμως θα πρέπει να παραδεχτώ ότι ο δίσκος με εξέπληξε.

Καλή δουλειά
Καταρχάς, δεν τον περίμενα τόσο επαγγελματικό. Η δουλειά που έχει γίνει είναι θαυμάσια (Φυσικά, συνέβαλε και η βοήθεια σπουδαίων μουσικών). Καθόλου τυχαία δεν ψηφίσθηκε ως ένα από τα πέντε πιο πολλά υποσχόμενα συγκροτήματα στον Ελλαδικό χώρο (κι όχι μόνο, προσθέτω). Η μελαγχολικότητα, αν και υπαρκτή, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο χαρακτήρας
Οι επιρροές από τους Paradise Lost είναι εμφανείς. Εξάλλου, και τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος το παραδέχονται, και καλά κάνουν, αφού ο Nick Holmes θα πρέπει να είναι περήφανος για τους διαδόχους του. Επιπλέον, παρατηρούνται μερικές επιδράσεις από electro και βιομηχανική.

Ποιοτική ενορχήστρωση
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην ενορχήστρωση, η οποία, εκτός από τα γνωστά όργανα που απαιτεί το είδος, περιλαμβάνει και πιάνο, για επιπρόσθετο ρομαντισμό και μελωδικότητα. Ο Διονύσης Χριστοδουλάτος (γνωστός με το ψευδώνυμο "Dio") διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες.

Οι εντυπώσεις
Η εισαγωγή γίνεται με το "Second Life", αρμονικά. Η ενεργητικότητα συνεχίζεται και στα επόμενα κομμάτια, με τα "Denial" και το ομώνυμο να πρωταγωνιστούν. Γενικά, τα πρώτα τραγούδια προοικονομούν τι ακολουθεί. Κι αυτό είναι μάλλον το αδύναμο σημείο του δίσκου, αφού οι εναλλαγές στον ρυθμό και την μουσική χροιά είναι λίγες, έως μηδενικές. Δεν λείπουν και στιγμές πολύ δυνατές, όπως στον επίλογο, το "I'm Home".

Συμπέρασμα
Κατά μήκος των 42 λεπτών που διαρκεί ο "Πλοίο στο Ταξίδι σου", εξελίσσεται ένα φλερτ μεταξύ γοτθικισμού και μεταλλικής, χωρίς υπερβολές και χωρίς να κουραζόμαστε ούτε δευτερόλεπτο. Πρόκειται για ένα καταστάλαγμα ταλέντου και δημιουργικότητος, κι όχι κλάψας και μηδενισμού.

Καλύτερα τραγούδια:
 • Denial
 • Red Sunrise
 • I'm Home
 • Ship In Your Trip

Ακούστε πέντε τραγούδια από τον δίσκο:

Get Flash now!

In order to listen or view this content you will have to upgrade your version of Flash.


Και αν σας άρεσε... αγοράστε τον από εδώ!Τραγούδια δίσκου:
 1. Second Life 
 2. Denial 
 3. A Long Stay 
 4. Ship In Your Trip 
 5. Laws Of Deceit 
 6. Red Sunrise 
 7. Final Win 
 8. Suicidal Manners 
 9. How To Lose A Star 
 10. I'm Home

Συνέντευξη

Εδώ θα παραθέσω μια συνέντευξη από το MyAegean:
Ξεκινώντας θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για την ίδρυση του γκρουπ, τις αλλαγές που υπήρξαν και σημαντικά βήματα που κάνατε προκειμένου να σας γνωρίσει το κοινό.
Οι Sorrowful Angels ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία, το 1999 παίζοντας εκείνη την εποχή ένα ατμοσφαιρικό κράμα metal με γυναικεία φωνητικά. Έως το 2002 που κλείνει και η πρώτη περίοδος του γκρουπ, υπήρξαν πολλές και σημαντικές εμφανίσεις καθώς και συμμετοχές σε φεστιβάλ με διεθνή ονόματα όπως Anathema, U.D.O.κ.α.
Το 2008 υπάρχει μια επαναδραστηριοποίηση και με αφορμή το εντελώς καινούριο υλικό που υπήρχε, το γκρουπ υπογράφει συμβόλαιο με την Sleaszy Rider, για την έκδοση του "Ship In Your Trip" το οποίο τελικά κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2009. Η προώθηση του δίσκου περιλάμβανε αρκετές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συμπεριληφθήκαμε και στους 3 υποψήφιους του τελικού του Scorpions Contest παίζοντας μπροστά σε μέλη των Scorpions και άλλα επίσης σημαντικά πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας. Η «Ship In Your Sorrow Tour» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και αρκετούς σταθμούς εντός και εκτός των συνόρων μας.

Μόλις κυκλοφόρησε και το νέο σας άλμπουμ σε πιο "προσεγμένη" μορφή. Τι σας έκανε να το επανακυκλοφορήσετε; 
Η επανακυκλοφορία έρχεται σαν επιστέγασμα της επιτυχίας που είχε η «Ship In Your Sorrow Tour», καθώς όλα τα κομμάτια που είχαν αρχικά τυπωθεί, εξαντλήθηκαν . Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε να κάνουμε μια πιο προσεγμένη συσκευασία, πολύ πιο κοντά σε αυτό που είχαμε αρχικά στο μυαλό και με τη βοήθεια της  Emotion Art και την παγκόσμια διανομή της Twillight, να καλυφθεί η ανάγκη διάθεσης περισσότερων αντιτύπων του δίσκου μας σε περισσότερα μέρη του κόσμου.

Το άλμπουμ σας τιτλοφορείται «Ship In Your Trip» ο οποίος παραπέμπει σε ένα νοητό ταξίδι. Τον τίτλο ποιος τον εμπνεύστηκε και πού στηρίχτηκε;
 Το «Ship In Your Trip» το οποίο είναι και ο τίτλος του ομώνυμου κομματιού που βρίσκεται στο δίσκο,  αποτελεί  ένα εσωτερικό κάλεσμα. Αν και στο τραγούδι έχει περισσότερο μια έννοια άρνησης απέναντι σε συγκεκριμένες διαπροσωπικές καταστάσεις, ως τίτλος του δίσκου λειτουργεί περισσότερο ως κάλεσμα στους ακροατές να γίνουν και αυτοί φορείς της μελαγχολικής  διάθεσης του δίσκου και να γίνουν μέλη του «ταξιδιού» του. 

Το artwork στο εξώφυλλο είναι πρωτότυπο και παραπέμπει σε έργο του Dali. Ποιος το σχεδίασε και πως συνδέεται με το περιεχόμενο του άλμπουμ;
Το εξώφυλλο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της Natalie Shau που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Poisonblack, Duskfall και Lacuna Coil.
Μόλις το πρωτοείδαμε,  νιώσαμε αμέσως ότι ταίριαζε πολύ με τον τίτλο που είχαμε αποφασίσει να δώσουμε στον δίσκο, δίνοντας ακόμα περισσότερες ερμηνείες στην έννοια του εσωτερικού ταξιδιού που αποτελεί η μουσική, πέρα από το χρόνο και τις συμβάσεις του.

Σε ποιο μουσικό είδος θα λέγατε ότι κινείται το άλμπουμ; 
 Το ύφος του «Ship In Your Trip» κινείται, μάλλον, στο χώρο του ευρύτερου "σκοτεινού" metal ήχου.

Στη σύνθεση των κομματιών συμμετέχετε όλοι η κάποιος έχει αναλάβει το ρόλο του συνθέτη και του στιχουργού; 
 Συγκεκριμένος ρόλος δε θα λέγαμε ότι υπάρχει. Όλοι καλούνται να συνεισφέρουν αυτό το οποίο έχουν και θέλουν να δώσουν και από τη στιγμή που κρίνεται ομόφωνα ότι μας αρέσει, το χρησιμοποιούμε.

Ακούγοντας κάποιος τα κομμάτια θα βρει πολλές αναφορές σε βιωματικές καταστάσεις. Οι στίχοι σας βασίζονται σε δικές σας εμπειρίες ή αποτυπώνουν τις απόψεις σας πάνω σε περιστάσεις που πιστεύετε ότι αγγίζουν τον προβληματισμένο ακροατή των κομματιών;
Οι στίχοι αρχικά γράφονται με γνώμονα προσωπικές εμπειρίες, καταστάσεις και απόψεις. Για κάποιους από μας λειτουργεί λυτρωτικά και δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια ιδιόμορφη "ψυχανάλυση". Είναι πιθανόν να ταυτίζονται ορισμένοι με αυτά τα οποία αναφέρουμε, όμως πρώτα από όλα το κάνουμε για εμάς τους ιδίους και σε δεύτερο επίπεδο για τους ακροατές μας από τους οποίους ουσιαστικά ζητάμε να μας γνωρίσουν καλύτερα μέσα από τις εσωτερικές μας ανησυχίες.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που το έχετε ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα;
 Όλα τα κομμάτια εκφράζουν διαφορετικές καταστάσεις, οπότε λαμβάνουν και διαφορετική θέση στην καρδιά μας.  Το "Suicidal Manners" όμως, μαζί με το "I'm Home" το οποίο κλείνει και το δίσκο είναι από τα πιο αγαπημένα μας κομμάτια και αυτό περισσότερο γιατί απολαμβάνουμε να τα παίζουμε live κάθε φορά.

Ήδη έχετε έτοιμα τα videoclip των κομματιών "Denial"και  "Suicidal Manners". Την σκηνοθεσία την κάνατε μόνοι η υπήρξαν και άλλοι συντελεστές;
Το πρωτο μας videοclip "Denial"  έγινε από τον γνωστό Bob Katsioni, μέλος των Firewind και Outloud και αποτέλεσε μια πολύ όμορφη πρώτη εμπειρία στη διαδικασία δημιουργίας ενός videoclip.
Το δεύτερο clip "Suicidal Manners" αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να το έχουμε στα χέρια μας και έγινε με τη βοήθεια του δημιουργικού team, Plays2place.
Είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει μια σημαντική κυκλοφορία καθώς υπήρξε μια μεγάλη παραγωγή και μέχρι στιγμής τα δείγματα μας έχουν αφήσει όλους ενθουσιασμένους.

Επ’ευκαιρίας της συναυλίας σας την Κυριακή στις 11/4 με τους Katatonia, να ρωτήσουμε, έχετε συμμετάσχει σε άλλα αντίστοιχου βεληνεκούς γεγονότα; 
Από τις πιο πρόσφατες εμπειρίες μας, θα μπορούσαμε να πούμε για την συμμετοχή μας στον τελικό του Scorpions Contest όπου στην κατάμεστη Αρχιτεκτονική της Αθήνας, μπροστά στον Kleus Meine (Scorpions) , Β. Παπακωνσταντινου κ.α.  ερμηνεύσαμε κομμάτια από το "Ship In Your Trip", κάτι το οποίο αποτέλεσε μια τρομερή εμπειρία για όλους.
Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη συμμετοχή μας στο "Chania Rock Festival" το 2002 όπου μοιραστήκαμε τη σκηνή με τους Anathema, U.D.O., Deviser κ.α. 

Συγκρίνοντας την εικόνα σας με την σημερινή τι διαφορές θα βρίσκατε στη μουσική που παίζετε και στους εαυτούς σας;
(εδώ φαντάζομαι ότι εννοείς την παλιότερη εικόνα με τη σημερινή, οπότε απαντώ έχοντας αυτό στο μυαλό μου):
Τα χρόνια περνάνε και τίποτα δε μένει αναλλοίωτο. Οι σημερινοί Sorrowful Angels έχουν μεγάλες διαφορές όσο αφορά στις μουσικές προτιμήσεις τους, στον τρόπο που σκέφτονται και φυσικά στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται μέσα από τη μουσική τους.
Μουσικά δε χρησιμοποιούμε πια γυναικεία φωνητικά και η χρήση της "ατμόσφαιρας" είναι πιο διακριτική. Η μουσική μας λειτουργεί με πιο ευθύ τρόπο από παλαιότερα και τεχνικά ξέρουμε καλύτερα πως να το επιτύχουμε.
Αυτό το οποίο όμως δεν αλλάζει είναι η αγάπη μας για τη μουσική χωρίς όρια και την ανάγκη για δημιουργία. Κάνουμε αυτό το οποίο αγαπάμε περισσότερο, το τιμάμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

Πιστεύετε ότι το ελληνικό κοινό είναι αρκετά εξοικειωμένο με την Gothic σκηνή ή υπάρχουν ακόμα προκαταλήψεις και καχυποψία;
Όσο τα χρόνια περνάνε, πιστεύουμε, ότι όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται σε επαφή με την Gothic σκηνή και κουλτούρα. Οι εικόνες και οι ήχοι που πρεσβεύουν αυτή τη μουσική πλέον δεν ηχούν τόσο "ξένοι" όσο παλαιότερα. Σε αυτό σίγουρα έχουν συντελέσει και μόδες - μετεωρίτες που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους δανειζόμενες χαρακτηριστικά από το Gothic. Δε μας ενοχλεί αυτό, αντίθετα θεωρούμε πως δίνεται η αφορμή να προβάλλονται καλλιτεχνικές απόψεις που το σύνηθες είναι να παραγκωνίζονται.

Μετά από το live στις 11 Απριλίου τι σχέδια έχετε;
Μετά τα δυο live στις 10 και 11 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, υποστηρίζοντας Katatonia και Sirenia, σειρά έχουν οι Moonspell στις 19 Ιουνίου στο κάστρο της Χαλκίδας  παρέα με τους Suicidal Angels.
Λίγο πιο μετά στις 31 Ιουλίου, θα είμαστε Κύπρο μαζί με Rotting Christ και Orphan Hate στο Metalmorphosis Festival. Όλα αυτά φυσικά ενώ ανακοινώνονται συνεχώς νέες ημερομηνίες για τη συνέχιση του "Ship In Your Sorrow Tour".

Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την εποικοδομητική συνέντευξη! Νομίζω ότι θα βοηθήσει να εξοικειωθεί περισσότερος κόσμος με την μουσική που παίζετε. 
Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή μας έκανε το myaegean.gr (κι εγώ ευχαριστώ το myagean.gr με την σειρά μου) και ευχόμαστε την καλύτερη συνέχεια στις προσπάθειές σας.
Υποστηρίζετε την ελληνική σκηνή και βοηθήστε την να κάνει τα σημαντικά βήματα που όλοι επιθυμούμε.  Έχουμε πλέον πολύ σημαντικές και αξιόλογες μπάντες που αξίζουν την προσοχή σας!

Dion
Sorrowful Angels

 
Και για να κλείσω, υπενθυμίζω την επερχόμενη συναυλία τους στο Darkest Summer's Night Festival.

Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!