*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Τα μέλη των Oasis δημιουργούν νέο συγκρότημα
Τα απομείναντα μέλη των Oasis (Liam Gallagher, Andy Bell, Gem Archer και Chris Sharrock) δημιουργούν νέο συγκρότημα, με το όνομα Beady Eye. Βρίσκονται στο στάδιο των ηχογραφήσεων για τον πρώτο τους δίσκο (με αυτό το όνομα πάντα).

Παραγωγός είναι ο Steve Lillywhite ((Peter Gabriel, The Rolling Stones, U2). Είχε δηλώσει πως επιθυμεί να κυκλοφορήσει τον δίσκο τον Οκτώβριο.

Πληροφοριακά, οι Oasis χωρίστηκαν τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, όταν ο Noel Gallagher αποχώρησε.
Νέο τραγούδι των Attack Attack!
Το συγκρότημα μεταλλικοπυρηνικής από το Ohio δημοσίευσε και τρίτο τραγούδι (ονομάζεται Smokahontas!!) από τον επερχόμενο δίσκο του, ο οποίος κυκλοφορεί στις 8 Ιουνίου.

Ακούστε τα καινούργια κομμάτια εδώ (Πού αλλού; MySpace φυσικά).

Τραγούδια δίσκου:

 1. Sexual Man Chocolate - 3:18
 2. Renob, Nevada - 3:14
 3. "I Swear I'll Change"
 4. Shut Your Mouth (feat. McSwagger)
 5. A for Andrew
 6. Smokahontas - 3:54
 7. AC-130
 8. Fumbles O'Brian
 9. Turbo Swag
 10. Lonely (feat. Jason Cameron)
Κριτική: Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ακατάλληλη Σκηνή
Pop/Rock

Αξιολόγηση: 75%

Γενικά
Να πω ότι είμαι μέγας θαυμαστης του Μιχάλη θα έιναι ψέμμα. Ίσα ίσα, το μπαλαντο-ποπ στυλάκι, με χαζοπιασάρικους στίχους για δωδεκάχρονα και περιεχόμενο που όσα χρόνια κι αν περάσουν μένει ίδιο, καταντάει βαρετό. Όμως, όπως και να το κάνουμε, το 2004 υπήρξε μια χρονιά που ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε πολλά και ωραία ροκ κομμάτια, αφού εξάλλου είχε στην πλάτη του τεράστιο βάρος από την απότομη εκτίναξη της φήμης του.

Καινούργιος χαρακτήρας
Για να καταφέρει να πετύχει, αναγκάζεται να πειραματιστεί. Αποχωρίζεται εν μέρει το έντεχνο και υιοθετεί νέο χαρακτήρα (αν και κάπως προσωρινά), ο οποίος χαρακτηρίζεται μάλλον grunge. Μέσα σε μια πληθώρα ποπ τραγουδιών, τα ροκ στοιχεία είναι ορατά από απόσταση. Τα διάφορα μείγματα μουσικών ειδών ακούγονται ευχάριστα, παρ'όλη την εμπορικότητα της μουσικής.

Καλή μουσική
Θα πρέπει φυσικά να επισημάνω και την ενορχήστρωση. Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, λίγα είναι τα κομμάτια της Ελληνικής σκηνής που έχουν να προσφέρουν κάτι αξιόλογο σε αυτόν τον τομέα (συμπεριλαμβανωμένων και παλαιότερων κυκλοφοριών του Χατζηγιάννη). Τις περισσότερες φορές, ακούμε ένα τραγούδι και δεν μπορούμε να σχηματίσουμε στο μυαλό μας έστω τον ρυθμό των μελωδιών. Ο δίσκος αυτός όχι μόνο έχει να επιδείξει την ωραία μουσική του σε πολλά σημεία, αλλά παρουσιάζει και δυναμικά σόλο. Ακούστε για παράδειγμα τα "Αν ήσουν μαζί μου" και "Χάνω τον Έλεγχο".

Στίχοι για εφήβους
Στο θέμα των στίχων, όπως είπα, μπάζει λίγο. Τα περισσότερα τραγούδια σχετίζονται με τον έρωτα (νομίζω καταλαβαίνετε), απευθυνόμενα προφανώς σε ένα ευρύ κοινό μεν, μικρής ηλικίας δε. Στο ομότιτλο με τον δίσκο τραγούδι μάλιστα, το πράγμα παραγίνεται (αφήνωντας στην άκρη την χαμηλοτάτου επιπέδου μουσική, η οποία κλίνει προς RnB). Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, όταν το 100% (καμία υπερβολή) των κομματιών αναφέρεται σε ερωτικές επιτυχίες ή κολλήματα που έχει "φάει", ο εκνευρισμός σε κυριεύει και σκέφτεσαι "Ποιος ακούει αυτές τις #$^@* πια;". Ακόμα και το 5, που στην αρχή προϊδεάζει για ένα ευχάριστο τραγούδι που λογικά σαρκάζει την καθημερινότητα, το γυρίζει σε συναισθηματισμούς.

Συμπέρασμα
Με εξαίρεση τα αναφερθέντα μειονεκτήματα, η ακατάλληλη σκηνή είναι ένας δίσκος με ποικιλία. Όχι και τόσο πρωτότυπος, αλλά ανέδειξε γι'άλλη μια φορά το ταλέντο του Χατζηγιάννη (κι όσων τον βοήθησαν), το οποίο εννοείται πως δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Καλύτερα κομμάτια:

 • Κόσμημα της Λύπης (ΠΡΕΠΕΙ να το ακούσετε)
 • Αν Ήσουν Μαζί μου
 • Χάνω τον Έλεγχο
 • Για Σένα (Έγινε δημοφιλές χάριν στον ΟΤΕ)


Τραγούδια δίσκου:
 1. Ακατάλληλη Σκηνή 
 2. Κρυφά
 3. Ό,τι κι αν πω
 4. Που Είναι η Αγάπη
 5. Αν Ήσουν Μαζί μου
 6. Μη με Ονειρευτείς
 7. Κόσμημα της Λύπης
 8. Για Σένα
 9. Κανείς
 10. Σ' έψαξα, σ' έχασα
 11. Χάνω τον Έλεγχο
 12. Αυτά που θα 'λεγα σε σένα
 13. Ο Βυθός σου

Προεπισκόπηση του βίντεο του "Let Me Hear You Scream"


Από τον επερχόμενο δίσκο του Ozzy Osbourne, "Scream". Σκηνοθέτης είναι ο Jonas Akerlund.
Προσεχώς! Kamelot - Ένατος δίσκος
Οι Kamelot υπέγραψαν συμφωνία με την Marquee/Avalon για την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου τους στην Ιαπωνία, στο τέλος του καλοκαιριού.

"Ἡ Marquee/Avalon είναι χαρούμενη που έχουμε τους Kamelot - ένα τόσο υπέροχο συγκρότημα στην οικογένειά μας και είμαστε περήφανοι που το ανακοινώνουμε. Όλοι ελπίζουμε ότι η φήμη των Kamelot θα ανέβει σε ένα υψηλότερο επίπεδο με τον επόμενο δίσκο."


"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την συνεργασία μας με την Marquee. Σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στην Ιαπωνία και να δώσουμε μερικές συναυλίες εκεί, με όλους τους υπέροχους θαυμαστές!"


Λίγα στοιχεία για τον δίσκο...
Στον δίσκο θα συμμετέχουν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Έλληνας κιθαρίστας Gus G. (Firewind, Ozzy Osbourne, Dream Evil, Arch Enemy), η τραγουδίστρια των Epica Simone Simons, ο Jon Oliva (Savatage, Jon Oliva's Pain).


Το εξώφυλλο του δίσκου θα γίνει από τον Seth Siro Anton, ο οποίος είναι επίσης μέλος των Sceptic Flesh και έχει κάνει παρόμοιες δουλειές για πολλά άλλα συγκροτήματα, όπως Paradise Lost και Serenity.


Οι τελικές ημερομηνίες για την κυκλοφορία θα ανακοινωθούν σύντομα (Καμία σχέση με τις 22 Μαρτίου που έλεγαν στην αρχή πάντως)...
Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!