*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Λίγη γνώση δεν βλάπτει (2)
Αυτήν την φορά θα αναφερθώ σε κάτι ολίγον μακάβριο... Τους 10 πιο περίεργους θανάτους στην ιστορία της rock n roll! Αρχίζουμε...

1. Ο Γάλλος Claude François - με το περίφημο "Come d'Habitude" - έπαθε ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να επιδιορθώσει έναν χαλασμένο λαμπτήρα ενώ βρισκόταν σε γεμισμένη μπανιέρα.
2. Ο αναγνωρισμένος κιθαρίστας του Ozzy Osbourne (όχι ο Gus G. δόξα τω θεώ) Randy Rhodes σκοτώθηκε με αεροπλάνο, όχι όμως με κάποιον συνηθισμέννο τρόπο. Αρχικά, οι γνωστοί του τον έπεισαν να γίνει συνεπιβάτης τους σε μια πτήση με Beechcraft Bonanza της δεκαετίας του 50. Αν και ο Rhodes φοβόταν, δέχθηκε, αφού κι ο ίδιος ήθελε να πάρει φωτογραφίες από μεγάλο ύψος. Ο πιλότος όμως, επιχείρησε να κάνει για πλάκα επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από το λεωφορείο στο οποίο κοιμόταν ο Ozzy κι οι συνεργάτες του. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, ε, την τρίτη το φτερό χτύπησε και το αεροσκάφος προσέκρουσε στο έδαφος. Και οι τρεις επιβαίνοντες απανθρακώθηκαν.

3. Η Eliot Cass, επίσης γνωστή με το ψευδώνυμο Mama Cass, λέγεται ότι πέθανε από πνιγμό, καταπίνοντας ένα sandwich. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έγινε γνωστή αφού δημοσιεύθηκε ένα άρθρο από την εφημερίδα "London Times", ενώ πιστεύεται  ότι ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια, αν και πρόωρος.

4. Ήτο Χριστούγεννα του 1954, κι ο Johnny Ace έκανε περιοδεία στην πόλη Houston, του Texas. Μερικοί θεωρούν πως αυτοπυροβολήθηκε κατά την διάρκεια Ρώσσικης Ρουλέττας, οι φίλοι-μάρτυρες όμως δηλώνουν πως απλά "έπαιζε" με το .22 Caliber Revolver του, ως συνήθως.

Ο Curtis Tillman αναφέρει: Θα σας πω ακριβώς τι συνέβη! Ο Johnny είχε πιει και κρατούσε εκείνο το μικρό πιστόλι του. Περιτριγύριζε το τραπέζι, όταν κάποιος του είπε: "Πρόσεχε μ'αυτό το πράμα..." Εκείνος αποκρίθηκε: "Είναι εντάξει! Το όπλο δεν είναι γεμάτο, βλέπεις;" Τότε, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του... "Μπαμ!

5. Εμπνευσμένος από τον Ace, ο Terry Kath σκοτώθηκε με τον ίδιο τρόπο. Οι τελευταίες λέξεις του ήταν: "Μην ανησυχείς, δεν είναι γεμάτο"!

6. Ο Leslie Harvey, καθώς ήταν στην σκηνή (!) με τους Stone the Crows, το 1972, έπαθε ηλεκτροπληξία πιάνοντας ένα μη γειωμένο μικρόφωνο με βρεγμένα χέρια.

7. Ο Keith Relf, τέσσερα χρόνια αργότερα, σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο, σ'αυτήν την περίπτωση επεξεργαζόμενος μια ηλεκτρική κιθάρα στο σπίτι του.

8. Ο Jeff Porcaro, ντράμμερ των θρύλων Toto, πέθανε έπειτα από αλλεργικό επεισόδιο. Το 1992, στην ηλικία των 38 ετών. καθώς ψέκαζε φυτοφάρμακο στον κήπο του, εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα, κάτι που οδήγησε σε καρδιακή προσβολή.9. Περίπου μια βδομάδα μετά από τον θάνατο του Michael Kennedy στο σκι, ο Sonny Bono υπέκυψε επίσης στα τραύματά του, ύστερα από σοβαρή σύγκρουση με δέντρο, στο χιονοδρομικό Heavenly.

10. Το 1973, ο Gram Parsons πέθανε σε μικρή ηλικία, από υπερβολική δόση μορφίνης και οινοπνεύματος. Ωστόσο, καθώς το πτώμα βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Los Angeles με σκοπό να μεταφερθεί στην Louisiana για ταφή, εκλάπη μυστηριωδώς.

Πριν τον θάνατό του, ο Parsons είχε δηλώσει πως επιθυμούσε να αποτεφρωθεί στο Joshua Tree κι οι στάχτες να διασκορπιστούν στο Cap Rock, ένα φυσικό τοπίο. Μερικοί ισχυρίζονται ότι ο πατριός του, ο Bob, θα κληρονομούσε την περιουσία του παππού του Gram, αν κατάφερνε να αποδείξει ότι ο θετός του γιος ήταν κάτοικος της Louisiana.

Έτσι, ο Kaufman κι ένας φίλος του, έκλεψαν το νεκρό σώμα του Gram και προσπάθησαν να το κάψουν, σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Το περιέλουσαν με πέντε γαλόνια βενζίνης και άναψαν ένα σπίρτο, το αποτέλεσμα όμως ήταν.... μια γιγάντια μπάλα φωτιάς! Αν και συνελήφθησαν από την αστυνομία, κατάφεραν να δραπετεύσουν!

Ακούγεται σαν αστυνομικό θρίλερ, ε; Και είναι! Έχει γυριστεί ταινία βασισμένη πάνω στο γεγονός!

Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!