*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Παρακολουθήστε και κατεβάστε συναυλία των Soil
Alternative metal

Από την πρόσφατη εμφάνισή τους στο Reggie's Rock Club του Σικάγο. Ευτυχώς, ο ήχος είναι πολύ καθαρός :)Με τα εξής αγαπημένα κομμάτια (αυτό έλειπε να μην έπαιζαν αυτά...):
 1. Tear it down
 2. Redefine
 3. True self
 4. Let go
 5. Picture perfect
 6. Surrounded
 7. Lesser man
 8. Like it is
 9. Halo

Μπορείτε να την κατεβάσετε ολόκληρη εδώ, από τα iTunes.
  Κριτική: Stick To Your Guns - The Hope Division
  Hardcore

  Αξιολόγηση: 75%

  Γενικά
  Ο δίσκος "The Hope Division" κυκλοφόρησε στη 1 του μηνός και είναι μόλις ο τρίτος πλήρης των Stick To Your Guns. Αν και είχα αναφερθεί στο συγκρότημα παλαιότερα, δεν μπορώ να πω πως το ήξερα καλά. Όπως επίσης, δεν μπορώ να πω πως μου αρέσει ιδιαίτερα αυτού του είδους η μουσική. Οπότε, το γεγονός ότι μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι κατόρθωμα κι αξίζει μια κριτική.

  Δεν θα σας παρεξηγήσουν
  Φαντάζομαι πως είναι λογικό να μην ευχαριστιέστε την μουσική κάποιων που προσπαθούν να προσποιηθούν τους αγριανθρώπους. Συνήθως, το αποτέλεσμα είναι ένας ήχος ο οποίος μοιάζει λες και προέρχεται από λυσσασμένα σκυλιά. Μάλιστα, για να προσδώσει μελωδικότητα, ο τραγουδιστής παίρνει ένα παρεξηγημένο ύφος και μαζί με την σκυλοπαρέα του, δημιουργεί μια τελείως emo επωδό. Τα έχουμε δει χίλιες δυο φορές και τα βαριόμαστε. Ευτυχώς, αν και οι Stick To Your Guns δεν ξεφεύγουν πολύ από αυτόν τον τύπο, προσφέρουν τουλάχιστον κάτι που ακούγεται ευχάριστα.

  Επιτέλους, έμπνευση
  Κακά τα ψέμματα, ο προηγούμενος δίσκος ήταν μέτριος και κοινότυπος. Επιτέλους, γίνεται μια μετάβαση από την metalcore στην hardcore. Τα φωνητικά είναι πλέον καθαρά, ενώ χρησιμοποιούνται απαλά μόνο με σύνεση, αποφεύγοντας δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως αυτά που περιέγραφα πριν. Αυτό δεν συνεπάγεται ωστόσο μείωση της μελωδικότητος, αφού αντιθέτως, μπορούμε να την απολαύσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό, κι όχι μέσα από δυσβάσταχτες διαδρομές. Επιπλέον, ο θεματικός άξονας έχει κάνει μια στροφή 180 μοιρών, αφού το συγκρότημα εκπέμπει ελπιδοφόρα μηνύματα, όπως δηλώνει και το τίτλος του δίσκου.

  Πάλι κάτι λείπει
  Ο δίσκος ανοίγει δυναμικά, με μια εισαγωγή που θα σας εκπλήξει. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου γεμάτη ενέργεια, ωστόσο χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές. Δυστυχώς, αρκετά είναι τα κομμάτια που περνούν απαρατήρητα, όσο κι αν θα ήθελα να πω το αντίθετο. Πιθανώς να ευθύνεται η έλλειψη καλών riffs (με λίγες εξαιρέσεις), εκτός από το είδος μουσικής, το οποίο καθιστά αυτόματα δύσκολη την σύνθεση αξιόλογων τραγουδιών σε ικανοποιητικές ποσότητες. Πάντως, αυτό δεν θα πρέπει να σας κάνει να απορρίψετε αμέσως τον δίσκο.

  Συμπέρασμα
  Όπως είπα, παρ'όλο που δεν τρελλαίονομαι για αυτό το μουσικό στυλ, ο "The Hope Division" πραγματικά έκανε την διαφορά. Υπάρχουν τραγούδια ποιοτικά, τα οποία ειλικρινά, με μερικά ακούσματα, θα τα αγαπήσετε.

  Τα τραγούδια που μου άρεσαν περισσότερο (και μάλλον είναι τα πιο μελωδικά):
  • Where the Sun Never Sleeps (Το οποίο είναι αφιερωμένο στην επαρχεία του συγκροτήματος, την Orange County)
  • Amber (Δείτε το βίντεο παρακάτω)
  • Scarecrow
  • Faith In The Untamed

  Stick To Your Guns - Where the Sun Never Sleeps
  Τραγούδια δίσκου:
  1. Where The Sun Never Sleeps
  2. What Goes Around
  3. Faith In The Untame
  4. Amber
  5. Wolves At The Door
  6. Some Kind of Hope
  7. Scarecrow
  8. Erida
  9. Life Through Western Eyes
  10. 3/60
  11. No Cover
  12. Sufferer/La Poderosa

  Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


  Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
  Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!