*Το "παλιό" περιεχόμενο θα το βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ποια από τις δύο power metal κυκλοφορίες προτιμάτε

;

Σχετικά

Αγαπητέ επισκέπτη...

Γεια σου και καλωσόρισες! Ονομάζομαι Νίκος και είμαι ο βασικός συντάκτης του ιστολογίου στο οποίο βρίσκεσαι. Οι άνθρωποι φτιάχνουν ιστολόγια για να ενημερώσουν, να εκφράσουν την άποψή τους πάνω σε διάφορα θέματα ή να μας πρήξουν με τον πόνο τους. Αυτό εδώ έχει ως σκοπό δημιουργίας την πληροφόρηση των αναγνωστών γύρω από το χώρο της -σύγχρονης κατά κύριο λόγο- ροκ και μέταλ μουσικής, ξένης και Ελληνικής. Φυσικά, δεν εγγυώμαι πως δεν θα βρείτε και αναρτήσεις περί παρεμφερών μουσικών ειδών, όπως πανκ, grunge κλπ, οπότε καλύτερα ας μην περιορίζουμε το περιεχόμενο σε στενά λεκτικά όρια ;Ρ

Ελπίζω στην γνωριμία του κόσμου με αξιόλογα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, οι οποίοι ευτυχώς υπάρχουν και θα τους παρουσιάσω σταδιακά. Ό,τι κάνω, το κάνω για πλάκα, τελείως αφιλοκερδώς, επειδή απλά αγαπάω την μουσική.

Μέσα από καυστικά σχόλια, θα προσπαθήσω να καταστήσω την πληροφόρηση πιο ουσιαστική αλλά κι ενδιαφέρουσα, όποτε μπορώ.
Θα προσπαθώ να σας γλιτώσω από περιττά κλικ :P, είτε μέσω συνδέσμων είτε ενσωματώνοντας τα τραγούδια στις αναρτήσεις, με κώδικες.

Δεν (ή τουλάχιστον θα καταβάλω μια προσπάθεια να μην) αναλωθώ στην ανάλυση των προσωπικών μου σκέψεων πάνω σε άσχετα θέματα (πουχου πολιτικά κι αθλητικά), ώστε να μην καταντήσω κι ο ίδιος κουραστικός κι αποκρουστικός :X
Εννοείται βέβαια πως πάντα εκφράζεται αποκλειστικά η δική μου άποψη. Δεν αντιπροσωπεύω κανέναν, παρά -ποιον άλλον;- τον εαυτό μου. Αν ανά πάσα στιγμή αισθανθεί κανείς πως θίγεται ή πως παραβιάζω τα δικαιώματά του, να μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μου.

Τα άρθρα αφορούν μεμονωμένα κομμάτια, βίντεο, συγκροτήματα ή ακόμα και ολόκληρους δίσκους και οι ανανεώσεις είναι συνεχείς, γι'αυτό μείνετε συντονισμένοι!

Κάθε κριτική στην κριτική μου είναι ευπρόσδεκτη.

Καλή διαμονή!

Επικοινωνία μέσω ηλ. αλληλογραφίας
(για οποιοδήποτε θέμα, ακόμα και για διαφήμιση ή συμμετοχή στην αρθρογραφία)

Συχνά ερωτήματα

 • Τι αφορούν τα άρθρα και πώς είναι διαμορφωμένο το ιστολόγιο;
Τα άρθρα που δημοσιεύω κατά καιρούς έχουν να κάνουν με την μουσική (Καλά, αυτό το ξέρουμε). Τις περισσότερες φορές περιέχουν σύντομες περιγραφές και σχόλια πάνω σε διάφορα κομμάτια, δημιουργώντας κάτι σαν μουσική εγκυκλοπαίδεια. Επίσης, συντάσσω δισκοκριτικές, δηλαδή κριτικές δίσκων. Εννοείται πως δε θα κάνω κριτική για κάποιο λεύκωμα που δε μου αρέσει, παρά μόνο γι'αυτά που εκτιμάω και θέλω να μοιραστώ με τους αναγνώστες. Άλλες φορές πάλι, οι αναρτήσεις έχουν ως σκοπό να σας ενημερώσουν για νέες εξελίξεις στον χώρο της ροκ και μεταλλικής μουσικής. Σπάνια, θα συναντήσετε και βιογραφικά.

Σημείωση: Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άρθρα συντάσσονται από εμένα. Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε αναπαραγωγή υλικού του ιστολογίου, ουδέν πρόβλημα. Ωστόσο, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν με ενημερώνατε κατόπιν της δημοσιεύσεως.

 • Πώς θα βρω κάποιο άρθρο που θέλω;
Αυτό είναι απλό! Μπορούν να σας οδηγήσουν οι στήλες, στα δεξιά της σελίδας, ή η ενσωματωμένη αναζήτηση. Έχω βάλει χίλιες δυο ετικέτες για να σας διευκολύνω.

*Για να επιτευχθεί ο διαχωρισμός αναρτήσεων περί ολόκληρων δίσκων και αναρτήσεων των οποίων τα τραγούδια απλά ανήκουν σε κάποιον, βάζω το πρόθεμα "-" στις πρώτες (Βέβαια, πλέον ανήκουν σε ξεχωριστή ενότητα ετικετών). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα βιογραφικά των συγκροτημάτων.

 • Τι είναι "μονό", "μεταλλικός", "ρυμουλκούμενο" κλπ;
Αρέσκομαι στο να χρησιμοποιώ δικούς μου όρους, συνήθως Ελληνικούς. Γιατί έτσι. Αν και οι λέξεις δεν είναι πολλές, συναντώνται αρκετά συχνά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν κατάλογο με τις λέξεις αυτές (κάθε νέα που χρησιμοποιώ θα προστίθεται εδώ):
 • Βαρυμεταλλικό - Heavy Metal (ως επίθετο)
 • ΕσύΣωλήν(ας) - YouTube (αυτό ήταν εύκολο :P)
 • Επωδός - Ρεφραίν 
 • Μεταλλική της δύναμης - Power Metal
 • Μεταλλική του θανάτου - Death Metal 
 • Μεταλλική του μαλλιού - Hair Metal
 • Μεταλλικό - Metal (ως επίθετο)
 • Μεταλλικοπυρηνική - Metalcore
 • Μονό - Single
 • Νότια ροκ - Southern Rock
 • Ρυμουλκούμενο - Trailer
Αυτά... μου έρχονται μέχρι στιγμής. Για οποιαδήποτε πρόταση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!


Δισκοκριτικές

Πάντοτε ήθελα να αφιερώσω μια παράγραφο στα κριτήριά μου και στον τρόπο αξιολογήσεως των δίσκων τους οποίους σχολιάζω ανά χρονικά διαστήματα. Οι δισκοκριτικές είναι το χαρακτηριστικό του ιστολογίου το οποίο μου προσφέρει την μεγαλύτερη ψυχική ευχαρίστηση και για το οποίο είμαι υπερήφανος, αφού συντάσσονται αποκλειστικά από εμένα και μπορώ να εκφράσω την γνώμη μου ελεύθερα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βρείτε κριτική δίσκου συγκροτήματος το οποίο δεν συμπαθώ. Πάντα, μα πάντα, οι δισκοκριτικές έχουν να κάνουν με την μουσική η οποία μου αρέσει κι έχω προσδοκίες από αυτήν. Τα πιο κοινά παραδείγματα είναι συγκροτήματα τα οποία έχουν κυκλοφορίες οι οποίες μου άρεσαν ή κάποιος δίσκος ο οποίος αναμένεται από το μεταλλικό κοινό επικός. Οπότε, αν δείτε χαμηλή βαθμολογία σε κάποιο λεύκωμα, θα είναι γιατί με απογοήτευσε, όχι απλά επειδή μου ήρθε να κακολογήσω κάτι το οποίο δεν πάω εξαιτίας της φύσης του, όπως για παράδειγμα η τζαζ :P Δεν είναι κακό να ενημερώνονται οι περιηγητές του διαδικτύου για μουσικές "αποτυχίες", όμως δεν θα ήθελα να επηρεάσω κάποιον και να τον απομακρύνω από κάποιο μουσικό είδος το οποίο θα μπορούσε να τον ενδιαφέρει. Γούστα είναι αυτά... Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι πιθανότητες να δείτε δίσκο με αξιολόγηση κάτω του 60% είναι ελάχιστες. Δεν είμαι χαλαρός όταν γράφω. Ίσα ίσα, καταβάλω το μέγιστο δυνατό για να είμαι αντικειμενικός, έως αυστηρός. Όμως, όσες φορές κι αν προσπαθήσω να κατανοήσω την λογική όσων γράφουν κριτικές απόλυτα απαξιωτικές, δεν μπορώ. Εκτός αυτών, είναι και ανούσιο, για τους ευνόητους λόγους (τους οποίους βασικά ανέφερα προηγουμένως). Παρ'όλ'αυτά, όταν διαβάζετε τα άρθρα μου, να χρησιμοποιείται πάντοτε τα αυτιά και την κρίση σας, εγώ λειτουργώ μονάχα ως (δωρεάν) σύμβουλος.
| | edit post

Παλιό περιεχόμενο (έως 09/2010)


Εμπρός, μην περιμένετε, αναζητήστε!
Δισκοκριτικές, τραγούδια, αφιερώματα, βιογραφικά, σας περιμένουν!